NOVAKU JE TEŠKO: "Tragičar sam! Sve je na meni - preuzimam odgovornost, čast je igrati za Srbiju"

N. Rašić

25. 11. 2023. u 20:30 >> 20:50

"VIKTOR je rekao, jedna lopta je falila, ta lopta je bila moja."

НОВАКУ ЈЕ ТЕШКО: Трагичар сам! Све је на мени - преузимам одговорност, част је играти за Србију

Foto: Profimedia

Sanjali su drugu "Salataru", sanjali su da drugi put dignu Srbiju na sam vrh, ali ipak nisu uspeli.

U polufinalu Dejvis kupa koji se igra u Malagi, teniska reprezentacija Srbije poražena je posle velike drame i preokreta od Italije sa 2:1.

Junak dana svakako je Janik Siner koji je prvo savladao Novaka Đokovića za izjednačenje (prvi meč dobio je Miomir Kecmanović protiv Lorenca Musetija), a onda je bio tas na vagi i u majstorici. U dublu sa Lorencom Sonegom je sa 2:0 pobedio srpski duo koji su činili Đoković i Kecmanović.

FOTO: Tanjug/AP

Videlo se posle meča koliko je najbolji teniser sveta razočaran i koliko je želeo da sa Srbijom osvoji zlato. On je na sebe preuzeo svu odgovornost za poraz.

- Čast je igrati za Srbiju. Daleko je sledeća godina. Hvala selektoru i svima što su nas bodrili. Svi su se potrudili da daju maksimum u okviru svoje uloge u timu. Selektor Viktor Troicki je rekao, jedna lopta je falila, ta lopta je bila moja. Preuzimam odgovornost, to je to. Tragičar sam, šta da radim. Idemo dalje - poručio je Đoković na konferenciji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!