"LIMITIRANI SMO I PROVALJENI": Rade Bogdanović grmi posle plasmana Srbije na Evropsko prvenstvo

Novosti online

20. 11. 2023. u 09:44

Fudbalska reprezentacija Srbije ostvarila je san koji su sanjale generacije, posle 24 godine čekanja "orlovi" će igrati na Evropskom prvenstvu, ali nažalost, navijačima nije do slavlja.

ЛИМИТИРАНИ СМО И ПРОВАЉЕНИ: Раде Богдановић грми после пласмана Србије на Европско првенство

Foto Z. Jovanović Mačak

"Orlovi" su jedva izbegli poraz od Bugarske u Leskovcu na stadionu "Dubočica" u poslednjem kolu kvalifikacija i rezultatom 2:2 (1:0) provukli su se do šampionata Starog kontinenta, a stručni konsultant na RTS-u Rade Bogdanović dobrano je udario na nacionalni tim.

- Nas su Bugari provalili, mi smo provaljeni kao ekipa u smislu načina naše igre. Lakše nam se suprotstavljaju, mi nemamo različite varijante, a to svaka ekipa mora da ima kad te neko provali da ti pustiš drugačiju taktičku varijantu da ga nadmudriš. Tako da moraće mnogo, mnogo, mnogo da se radi, pogotovo jer nismo superiorni. Danas smo, hvala Bogu, otišli, ali daleko od onog stila kao protiv Portugala - izjavio je za RTS Rade Bogdanović.

Bivši fudbaler kaže da je reprezentacija limitirana kvalitetom.

- Ja sam prokomentarisao na poluvremenu, ne znam šta su popili u svlačionici da tako izađu na teren. Ova reprezentacija je limitirana kvalitetom. Očekivanja su uvek velika, ali tu ima puno nedostataka u organizaciji, zato je tu uvek neki stres. Nigde nisam video da je nacija očekivala da ćemo da "sameljemo" Bugare, ali nije ni čudo što je došlo do pada koncentracije, pa i taktičkih i tehničkih varijanti koje su prouzrokovale stres sa hepiendom.

Za Evropsko prvenstvo ćemo morati baš dobro da se pripremimo. 

- Kada odete prvi put na Evropsko prvenstvo posle toliko godina, svi su srećni i ushićeni, ali se postavlja pitanje zašto svih tih godina nisi ni otišao na EP. Isti su igrači, isti su akteri svih tih događaja, dvadeset godina jedni te isti ljudi u ovoj državi treniraju, vode, selektiraju. Pošto smo otišli, da bismo osvetlali obraz i da ne budemo tamo vreća za udaranje kao na Svetskom prvenstvu, moramo mnogo toga da promenimo.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!