ŠAMAR ZA SRPSKI FUDBAL! Malta, Andora, Farska Ostrva i Luksemburg su sila za nas, ali to nije najgore

Novosti online

10. 11. 2023. u 08:41

KAKAV sumoran nastup srpskih klubova u Evropi, kao iz najgorih horor filmova.

ШАМАР ЗА СРПСКИ ФУДБАЛ! Малта, Андора, Фарска Острва и Луксембург су сила за нас, али то није најгоре

FOTO: M. Vukadinović

Crvena zvezda i dalje ne zna za pobedu u Ligi šampiona, Čukarički ne zna za pobedu u Ligi konferencija, TSC ne zna za pobedu u Ligi Evrope. Svega jedna pobeda, dva remija i 19 poraza, prava katastrofa.

Srbija je na listi koeficijenata pala na 16. mesto, mesto koje ne donosi više pet učesnika u Evropi, o onome da ćemo imati direktnog učesnika Lige šampiona nemamo nikakvo pravo da razmišljamo jer smo, očigledno je, zalutali na to mesto. 

Teško da ćemo se popeti na tabeli koeficijenata, iako imamo tri učesnika u Evropi u ovom trenutku, velike su šanse da ćemo imati jednog ili nijednog učesnika na proleće. 

Kada gledamo bodove osvojene ove sezone, Srbija je na 45. mestu sa osvojenih 1.400 bodova, i to je osvojeno zahvaljujući Crvenoj zvezdi koja je direktno u Ligi šampiona.

Ispred nas su i "fudbalske velesile", koje do juče nisu ni igrale fudbal. Malta ima 1.500 osvojeno ove sezone, Severna Makedonija isto toliko, Andora ima 1.666, Moldavija ima 2.000, Luksemburg 2.250, Farska Ostrva imaju 2.750...

Šamar za srpski fudbal, koji i te kako boli, ali najgore od svega - imaće i dalekosežne posledice.

Podsećamo, na kraju prošle sezone napravljen je koncept za takmičarsku 2024/25. i tada ćemo imati pet predstavnika - prvak će u plej-of za Ligu šampiona, vicešampion ide u drugo kolo kvalifikacija. Osvajač kupa može do Lige Evrope, a treći i četvrti u šampionatu idu u Ligu konferencije.

Klubovi nisu ispratili rezultatima skok na UEFA listi, nismo dorasli pariranju sa pet učesnika uz direktan plasman u Ligu šampiona i sledi nam gubljenje mesta u evropskim takmičenjima. Sada nas samo teorija drži, ali sve jasnije je da je to neće biti lako - Norvežani, Danci i Česi imaju bolje rezultate i svi prave bolje rezultate. 

Norvežani, koji su baš sada na 15. mestu, upisali su ove nedelje obe pobede - Molde je u Ligi Evrope slavio protiv Hakena, a Bodo Glimt je u Turskoj pobedio Bešiktaš i preskočili su Srbiju. 

Od 10. pozicije, ispred nas su se pozicionirali redom Škoti, Austrijanci, Švajcarci, Česi i Danci, pa su Norvežani na 15. mestu, a mi smo 16. sa tendencijom da još nazadujemo.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!