CRNO-BELI RASTANAK: Održana komemoracija Jovanu Mileusniću

Novosti online

07. 11. 2023. u 15:20

U prostorijama FK Partizan, Humska 1, održana je komemoracija Jovanu Mileusniću, dugogodišnjem članu i predsedniku Izvršnog odbora FK Partizan.

ЦРНО-БЕЛИ РАСТАНАК: Одржана комеморација Јовану Милеуснићу

FOTO: M. Vukadinović

Uspomene, izraze ljubavi, poštovanja i saosećanja, sa prisutnim prijateljima, članovima porodice i kolegama, podelili su Milorad Vučelić, Ivan Ćurković i ćerka Jovana Mileusnića - Milka Forcan.

Jovan Mileusnić - bogata biografija

Rođen je 1932. godine u Novom Žedniku, kraj Subotice. Detinjstvo je tokom Drugog svetskog rata proveo u ustaničkom Srbu, u Lici, roditeljskom zavičaju. Roditelji, nosioci Spomenice 1941. godine, nakon rata dolaze u Beograd, gde Joca završava gimnaziju i Pravni fakultet. Isticao se poletom i žudnjom za uspehom, pa je bio biran u školske i omladinske organe. Učestvovao je u omladinskim radnim akcijama i dobitnik je dve udarničke značke. 

Počeo je da radi u trgovačkom preduzeću „Boja“. Već 1962. prelazi u opštinu Savski venac, na mesto načelnika za inspekcijske poslove. Godine 1966. prelazi u grad Beograd, na mesto glavnog tržišnog inspektora. Nakon toga, 1975. godine postaje generalni direktor Spoljnotrgovinskog preduzeća „Jugohemija“. Na mesto generalnog direktora „Galenike“ dolazi 1984. godine i tu ostaje pun mandat od četiri godine. 

Nakon toga, ponovo se vraća u „Jugohemiju“. 

Jovan Mileusnić je bio vrlo aktivan i ugledan privrednik i društveno-politički radnik. Biran je u komorske, partijske i bankarske organe. Bio je član predsedništva gradskog komiteta, dugogodišnji predsednik Odbora za trgovinu i ugostiteljstvo. Bio je član i mnogobrojnih odbora i komisija u opštini, gradu, Srbiji i Jugoslaviji. Takođe, bio je i u upravljačkim telima „Kliničkog centra Srbije“ i „Instituta Batut“. 

 

Bivši sportista i sportski radnik, u Partizanu je bio jedan od osnivača ragbi kluba i kao igrač, osvajač četiri titule prvaka države i tri Kupa.

Od 1977. godine, član je rukovodstva Fudbalskog kluba Partizan. Biran je za predsednika i potpredsednika Upravnog odbora Sportskog društva. Član uprave i predsednik jednog od najstarijih sportskih kolektiva - BASK. 

 

Za vreme dugog i plodnog života, dobio je brojna priznanja i pohvale. Među mnogima, pomenimo Orden rada sa zlatnim i srebrnim vencem, Orden zasluga za narod, tri Povelje za najuspešnijeg privrednika u Beogradu, Srbiji i Jugoslaviji, četiri Plakete grada Beograda od kojih su dve zlatne i još desetine povelja, pehara, plaketa i značaka. Ostavio je iza sebe uspešnu i razgranatu porodicu. 

BONUS VIDEO: Cilj mi je bio da igram za Zvezdu ili Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)