NADA U ODLAGANJE: Fudbalski savez Srbije veruje da će kazna UEFA da sačeka

N. Iljukić

03. 11. 2023. u 11:00

VEĆ drugi put u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope na Terazije 35 je stigla rigorozna kazna Disciplinske komisije UEFA. Prva je bila na meču sa Mašarima, pošto su prethodno navijači Srbije pravili incidente na utakmici u Podgorici, ali iz Niona više nisu želeli da gledaju kroz prste posle serije prekršaja pre i za vreme meča sa Crnogorcima u Beogradu 17. oktobra.

НАДА У ОДЛАГАЊЕ: Фудбалски савез Србије верује да ће казна УЕФА да сачека

Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Odluka od pre dva dana glasi: Srbija će na poslednji meč kvalifikacija sa Bugarskom na novom stadionu u Leskovcu moći da dovede samo decu do 14 godina. Međutim, u našoj kući fudbala ovih dana spremaju žalbu koja će biti poslata na adresu UEFA, a u FSS će se najviše pozivati na član 62, stav 2 disciplinskog pravilnika UEFA koji glasi:

- Disciplinski inspektor ima pravo da odloži izvršenje određene kazne na zahtev određenog kluba ili fudbalskog saveza.

Baš taj član 62 je poslednja nada za FSS koji bi u Leskovac 19. novembra mogao da dovede i starije, grlatije navijače, jer tog dana Srbija igra odlučujuću utakmicu za plasman na Prvenstvo Evrope. Teoretski, "orlovima" je neophodan samo bod iz duela sa Bugarima koji su ovih dana smenili selektora Mladena Krstajića, ali prosta računica kaže da Srbiju na EP matematički vodi i remi ili porazi Crnogoraca u duelima sa Litvanijom i Mađarskom 16. i 19. novembra.

U FSS se nadaju da će Komsija za žalbe UEFA odložiti rigoroznu meru pred meč Srbija - Bugarska i zbog toga što je na taj meč svoj dolazak najavio i predsednik UEFA Aleksander Čeferin. Inače, fudbalska reprezentacija Srbije vapi za brojnijom i glasnijom podrškom svojih navijača koje nema još od kvalifikacija za Mundijal u Kataru, pa i ne čudi što je mnoge naše reprezentativce, selektora, ali i navijače impresionirala atmosfera kakvu su doživeli 14. oktobra pred 65.000 mađarskih navijača u Budimpešti.

Velika globa

FUDBALSKI savez Srbije je osim meča bez publike kažnjen i sa ukupno 89.500 evra globe zbog: rasističkih poruka, loše kontrole prodaje karata na crnom tržištu, paljenja pirotehnike, blokiranja prolaza na tribinama i korišćenja lasera za ometanje učesnika meča.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)