NEPRIKOSNOVEN! Lionel Mesi dobio "Zlatnu loptu", najbolji je fudbaler sveta!

Novosti online

30. 10. 2023. u 22:35

"Zlatna lopta", nagrada za najboljeg fudbalera sveta koju od 1956. godine dodeljuje magazin "Frans fudbal", ovog ponedeljka je dodeljena Lionelu Mesiju.

НЕПРИКОСНОВЕН! Лионел Меси добио Златну лопту, најбољи је фудбалер света!

FOTO: EPA

Svečana ceremonija održana je u pozorištu Šatle u Parizu, gde se okupio veliki broj asova iz sveta fudbala, ali i drugih poznatih ličnosti (poput Novaka Đokovića koji je izazvao pravu euforiju).

Najvažniji kriterijum za dodelu nagrade su, kako navode organizatori, "individualni nastupi" i "odlučan i impresivan karakter kandidata", ispred "kolektivnog aspekta i osvojenih trofeja" i "klase igrača i njegovog osećaja za fer plej".

Upravo zbog toga, glasovima međunarodnog žirija, nagradu za najboljeg fudbalera sveta dobio je Lionel Mesi, osvajač Svetskog prvenstva s Argentinom pre nepunih 11 mesecu u Kataru, a sada član FK Inter iz Majamija.

Druge nagrade

  • Džud Belingem, što za svoje nastupe u Borusiji Dortmund, što za aktuelne bravure u dresu Real Madrida, dobio je "Kopa trofej", za najtalentovanijeg fudbalera u ovom trenutku
  • Vinisijus Žunior, brazilski reprezentativac i član Real Madrida, dobio je Sokrates nagradu za borbu protiv rasizma i velika zalaganja za poboljšanje obrazovanja u domovini
  • Emilijano Martinez (Argentina) je dobitnik "Jašin trofeja" za najboljeg golmana sveta
  • Erling Holand je dobio "Trofej Gerd Miler" za najboljeg golgetera na svetu usled 56 golova tokom sezone
  • Mančester siti je, drugu godinu za redom, proglašen za najbolji muški fudbalski klub, a FK Barselona u konkurenciji dama

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu