ZVEZDA POBEDILA U PRVENSTVU SRBIJE: Crveno-beli smanjili zaostatak za Partizanom (VIDEO)

Č. V.

28. 10. 2023. u 20:24

FUDBALERI Crvene zvezde ostvarili su novu pobedu u Superligi Srbije, pošto su savladali IMT kao gosti sa 2:1 i stigli su do četvrtog vezanog prvenstvenog trijufma i smanjili su razliku u odnosu na lidera Partizan na četiri boda.

ЗВЕЗДА ПОБЕДИЛА У ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ: Црвено-бели смањили заостатак за Партизаном (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Promešao je karte Barak Bahar na ovoj utakmici. Priliku od starta susreta dobili su mladi igrači Jovan Mijatović i Kosta Nedeljković koji su se prvoj postavi našli umesto standardnih Šerifa Endijajea i Srđana Mijailovića. Takođe, od početka je na terenu bio i Žan-Filip Kraso.

Upravo je reprezentativac Obale Slonovače doveo crveno-bele do prednosti. Igrao se 22. minut kada je sjajnim pogotkom krunisao dobru solo akciju. Nije dugo trebalo izabranicima Baraka Bahara da dupliraju vođstvo. Vladimir Lučić je poslao dobru loptu u prostor Piteru Olajinki kome nije bilo teško da matira Vukmirovića.

Nastavila je Zvezda sa napadima, ali do promene rezultata u prvom delu susreta nije bilo, ali u finišu su se gosti našli u velikom problemu jer se povredio golman Omri Glazer koji je dobio nezgodan udarac u nogu. On nije mogao da nastavi susret, pa je u drugom poluvremenu gol gostiju čuvao Zoran Popović.

Prve informacije glase da izraelski čuvar mreže nije teže povređen i iz igre je izašao iz preventive.

Imali su crveno-beli i u nastavku susreta nekoliko prilika da uvećaju prednost, ali IMT je preko Vladimira Radočaja smanjio rezultat u 72. minutu i tako uveo meč u dramatičnu završnicu.

Mogla je Zvezda do kraja utakmice da postigne još neki gol. Nekoliko dobrih prilika nije iskoritio Aleksandar Katai, pa je na semaforu ostalo 1:2.

Vredi pomenuti da je šampion Srbije opet primio gol i do sada se na svakoj utakmici u gostima bar jednog tresla mreža Beograđana.

Crveno-beli su ostali drugi na tabeli sa 27 bodova, imaju četiri manje od Partizana koji u nedelju od 18.30 dočekuje Voždovac.

IMT - Crvena zvezda 1:2 (0:2)

Stadion: "TC Stadion". Gledalaca: oko 2.000. Sudija: Jovan Šegrt (Beograd). Strelci: Radočaj 82 (IMT) - Kraso 22, Olajinka 26 (C. zvezda).

IMT: Vukmirović, Ćirković, Vuković (od 46. Savić), Delević, Džinović, Golubović (od 62. Radočaj), Kodžić (od 69. Stamenić), Krstić (od 46. L. Luković), M. Luković, Lukić, Zuev (od 69. Ajdinović).

Crvena zvezda: Glazer (od 46. Popović), Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić (od 46. Nikolić), Stamenić, Kanga, Kraso (od 63. Katai), Olajinka (od 74. Endijaje), Lučić, Mijatović.

Drugo poluvreme: IMT - C. zvezda 1:2

90+3' - Kraj utakmice!

90+1' - Sjajna odbrana Vukmirovića. Šutirao je Katai iz slobodnog udarca, ali golman IMT-a je odlično reagovao.

84' - Oprobao je udarac i Katai. Probao je sa nekih 20 metara, ipak nije bio precizan. Potom mu je u narednom napadu odlično udarac zaustavio Vukmirović.

74' - Nova promena u Zvezdi. Piter Olajinka strelac drugog gola izašao je iz igre, a umesto njega na terenu se našao Šerif Endijaj.

72' - Pravo niotkuda je IMT postigao gol. Vladimir Radočaj je iskosa sa desne strane sjajno lobovao Popovića. Ostaje dilema da li je želeo da centrira ili šutira. Na kraju to nije ni bitno jer je na semaforu 1:2.

64' - Dobar napad gostiju. Kombinovali su mladi igrači Zvezde. Nedeljković je uposlio Mijatovića koji je šutirao iz prve, no bio je izblokiran.

63' - Treću izmenu izvršio je Barak Bahar. Utakmica je završena za Krasoa, a na terenu je Aleksanar Katai.

54' - Uspeo je golman domaćih da odbrani udarac Kange, u nastavku akcije Kraso je postigao gol, ali bio je u ofsajdu pa je on poništen.

53' - Nesvakidašnja situacija se desila. Jedan igrač IMT-a je nogom vratio loptu svom golman koji ju je uhvatio. To nije dozvoljeno, pa je Zvezda dobila indirekt.

49' - Izveo je IMT dva kornera u nastavku utakmice. Nije bilo bezazleno za goste, no opasnosti po crveno-bele nije bilo.

FOTO: M. Vukadinović

46' - Ovo niko ko navija za Zvezdu nije želeo da vidi i čuje. Omri Glazer zbog povrede nije u stanju da nastavi utakmicu, pa će u drugom poluvremenu gol čuvari Zoran Popović. Pored njega na terenu je i Lazar Nikolić koji je zamenio Milana Rodića.

Prvo poluvreme: IMT - C. zvezda 0:2

45+3' - Završeno je prvo poluvreme!

45' - Sada je Naser Điga ostao na travi. Snažno je šutirao Luković i posred lica pogodio štopera Zvezde koji je ostao da leži. Lekarski tim je odmah ušao na teren i pomogao reprezentativcu Burkine Fase da dođe sebi.

43' - Ostao je da leži na travi Omri Glazer. Lopta je bila kod izraelskog golmana, a Delević je želeo što pre da ja uzme kako bi njegov tim izveo korner. On je tom prilikom udario po nozi čuvara mreže crveno-belih koji je uspeo da nastavi meč.

34' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je Nikola Krstić. Oštro je startovao na Geloru Kangi. Kod sudije Jovana Šegrta nije bilo dileme, pa je fudbaler "traktorista" zvaršio u beležnici.

32' - Najbolju priliku od početka meča imao je IMT. Šutirao je glavom Golubović, no lopta je otišla malo pored gola Glazera.

29' - Odlično je šutirao Olajinka iskosa sa leve strane, ali sjajno je intervenisao Vukmirović i sprečio šampiona Srbije da dođe do prednosti od 0:3.

FOTO: M. Vukadinović

26' - Blickrig Crvene zvezde. U strelce se upisao i Piter Olajinka. Sjajnu loptu u prostor poslao je Lučić, a Nigerijac je poslao loptu pored golmana domaćih.

22' - Sjajan potez Krasoa. Uzeo je loptu povukao je nekoliko metara, potom je namestio na levu nogu i odličnim udarcem matirao Vukmirovića.

17' - Fantastično je po lopti raspalio Marko Stamenić, ali je njegov udarac zaustavila stativa. Dosta sreće imao je IMT.

10' - Dobru kontru inicirali su domaći fudbaleri. Ipak, nije bilo opasnosti po Omrija Glazera koji je neprikosnoven na golu Crvene zvezde.

2' - Odmah su crveno-beli mogli do vođstva. Lučić je odigrao sjajnu povratnu loptu za Jovana Mijatovića čiji udarac je izblokirao Džinović, pa do promene rezultata nije došlo.

1' - Počela je utakmica na krovu Tržnog centra "Stadiona".

Uoči meča:

Crveno-beli žele protiv "traktorista" da upišu četvrti vezani prvenstveni trijumf i tako nastave poteru za liderom Partizanom koji im beži sedam bodova, uz utakmicu više.

Nema dileme da su izabranici Baraka Bahara favoriti na ovom susretu, ali moraju biti oprezni s obzirom na to da su već izgubili bodove na krovu Tržnog centra "Stadion" (poraz od Voždovca 2:3) gde novajlija u elitnom rangu našeg fudbala igra kao domaćin.

IMT ne igra baš dobro u poslednje vreme. Tim Nebojše Jandrića je u poslednje tri utakmice upisao jedan remi i dva poraza. Vredi pomenuti da je istom ovom mestu Partizan tek u nadokandi uspeo da preokrene i trijumfuje sa 3:2.

Crvena zvezda je druga na tabeli sa 24 boda, "traktoristi" su na poziciji 11 i skupili su 11 bodova.

Sastavi timova:

IMT: Vukmirović, Čirković, Vuković, Delević, Džinović, Golubović, Kodžić, Krstić, M. Luković, Lukić, Zuev.

Crvena zvezda: Glazer, Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić, Stamenić, Kanga, Kraso, Olajinka, Lučić, Mijatović.

 

BONUS VIDEO: Zvezda kao kod svoje kuće - navijačka podrška i himna crveno-belih sa razglasa

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)