NEMCI U STRAHU! Vanredno stanje zbog dolaska navijača Zvezde

Tanjug

24. 10. 2023. u 12:34

Navijače Crvene zvezde koji dolaze u Nemačku na utakmicu fudbalske Lige šampiona protiv Lajpciga očekuje "poseban tretman" od domaće policije.

НЕМЦИ У СТРАХУ! Ванредно стање због доласка навијача Звезде

FOTO: Tanjug/AP

Kako javlja izveštač Tanjugu, na granici između Češke i Nemačke, na kojoj ne bi trebalo da bude zaustavljanja, postavljeno je nekoliko policijskih vozila, a neki od policajaca su naoružani i automatskim puškama.

Kontrola automobila sa srpskim tablicama je "detaljna", a istu je prošao i autobus sa novinarima iz Beograda.

Utakmici između Lajpciga i Zvezde prisustvovaće oko 2.000 navijača crveno-belih, a policija im je dala posebna uputstva za kretanje po gradu i do stadiona.

Sada već tradicionalno navijači Zvezde će put "Red Bul arene" u korteu sa "Ričard Vagner placa", a okupljanje je zakazano za sutra od 17 sati.

Tamošnji mediji prenose da je spreman konjički odred, kao i helikopteri, dok će u pripravnosti biti i policija za razbijanje nereda, savezna policija, a imaće i pomoć iz Saksonije i Meklenburga. Uplašili su se Nemci dolaska oko 2.000 Srba, a tamošnji mediji podsećaju da su "delije" među najvatrenijim navijačima na svetu, kao i da često na gostovanjima dolazi do nereda, pa se trude da to po svaku cenu spreče. 

- U predgrađu Lajpciga biće kontrolne tačke na glavnim prilaznim putevima za nadzor dolaznog i odlaznog prometa. Osim toga, mobilni kontrolni timovi namenjeni su za podršku hitnim službama. Sigurnosne mere će za utakmicu sa Zvezdom biti podignute na viši nivo. Pored konjičkog odreda u upotrebi će biti i helikopteri. Trebalo bi da postoje kontrolni punktovi na glavnim pristupnim putevima - potvrdila je portparolka tamošnje policije. 

Utakmica između Lajpciga i Zvezde igra se sutra od 21 sat.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)