KAKAV DERBI MILAN - JUVENTUS! Trojica Srba na terenu, jedno isključenje i gol uz suze dat "svom klubu"! (VIDEO)

Novosti online

22. 10. 2023. u 22:42

Veliki derbi italijanskog fudbala, između dva tamošnja najtrofejnija kluba, okončan je trijumfom gostiju: Milan - Juventus 0:1.

КАКАВ ДЕРБИ МИЛАН - ЈУВЕНТУС! Тројица Срба на терену, једно искључење и гол уз сузе дат свом клубу! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

U ovaj megdan domaćini su ušli kao drugi na tabeli, a sa željom da se pobedom vrate na prvo i tako prestignu gradskog rivala Inter, koji je svojim trijumfom nad torinskim rivalom (0:3 protiv Torina) za bod preskočio roso-nere.

Međutim, nadanja Milana počela su da se ruše kada je u 40. minutu zbog rvačkog zaustavljanja obećavajućeg napada suparnika isključen njihov fudbaler Tijao (VIDEO), što je "stara dama" potom iskoristila i, trijumfom, prišla na samo bod zaostatka za svojim nedeljnim rivalom, a na dva udaljenosti od vodećih "nerazura".

Sudija Mauricio Marijani pokazuje direktan crveni karton fudbaleru Milana Maliku Tijau na derbiju sa Jvuentusom / FOTO: Tanjug/AP

Isprva je od reprezentativaca Srbije na terenu bio samo Filip Kostić, a u 56. minutu kada je on zamenjen da bi sa klupe Juventusa ušao Kambijaso, broj Srba na terenu je ostao isti jer je tada i Dušan Vlahović dobio priliku umesto Kina. Četiri minuta kasnije, Luka Jović je zaigrao za Milan umesto Olivijea Žirua, pa su napade dva italijanska giganta predvodili srpski špicevi.

A onda, u 63. minutu, gosti su poveli.

Ekipa iz Torina je do 0:1 došla kada je Manuel Lokateli, koji je stasavao u Milanovoj fudbalskoj akademiji, šutirao sa distance, a lopta na svom putu pogodila bivšeg igrača Donjeg Srema, 30-godišnjeg reprezentativca BiH Radeta Krunića, promenila putanju i onemogućila golmanu roso-nerih, Miranteu, da spreči pogodak (VIDEO).

Manuel Lokateli slavi gol na meču Milan - Juventus u Seriji A / FOTO: Tanjug/AP

Imajući u vidu brojčano stanje domaćih, i ne čudi što taktika da se dugačkim loptima nešto više uradi - nije urodila plodom, niti je Luka Jović dolazio do šansi za pogodak, jer je morao da se nosi sa trojicom štopera rivala.

Na drugoj strani terena, Dušan Vlahović je u 85. minutu imao solidnu priliku, kada je šutirao sa 20-ak metara a golman Milana sprečio pogodak (lopta je išla pod prečku), mada su se i trener Juventusa Masimilijano Alegri i Vlahovićev saigrač Kijeza malo ljutili što srpski as nije dodao pomenutom kolegi loptu. Istina, to dodavanje bi odaljilo loptu od gola roso-nerih, jer se sin koji je dobro krenuo stopama nekada slavnog italijanskog napadača - nalazio levo od Vlahovića, koji je i sam šutirao iskosa s leve strane.

Srpski golgeter je mnogo lakše mogao gol da postigne u drugom od šest minuta sudijske nadoknade vremena, kada je "Juve" šutirao iz daljine dok je jedan igrač domaćih ležao povređen, a Vlahović potom natrčao na "odbitak" i, iz peterca, iznedrio još jednu sjajnu odbranu golmana Mirantea.

Dušan Vlahović sa saigračima iz Juventusa slavi pobedu nad Milanom na "San Siru" / FOTO: Tanjug/AP

Na kraju, Juventus je, uz daleko veći posed lopte u završnici (i suze Lokatelija, kome je mnogo značiio pogodak bivšem klubu, koji ga se odrekao)...

... bez ikakve strepnje po trijumf - priveo meč kraju u svoju korist, pobedivši u 298. međusobnom duelu sa Milanom, a 240. takmičarskom derbiju sa ovim suparnikom.

Kada se o megdanima u Seriji A radi, bio je ovo 177. meč pomenutih rivala, a 68. pobeda  Juventusa (uz 54 poraza, 55 remija i gol-razliku koja sada glasi 243:227 u korist "stare dame" iz Torina).

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!