HAOS (I) U FUDBALU: Zbog rata u Izraelu Karim Benzema ostaje bez dodeljene "Zlatne lopte" za najboljeg fudbalera sveta?!

Novosti online

18. 10. 2023. u 19:24

Proslavljeni francuski fudbaler Karim Benzema ovih dana izaziva burne reakcije, a jedna od njih je i dosad nezabeleženi zahtev, i to od strane francuskog senatora - da se legendarnom golgeteru oduzme "Zlatna lopta", koju je dobio kao najbolji fudbaler sveta u 2022.

ХАОС (И) У ФУДБАЛУ: Због рата у Израелу Карим Бензема остаје без додељене Златне лопте за најбољег фудбалера света?!

Foto: Profimedia

No, krenimo redom.

Najpre podsećanje da je iskusni as, sada član Al Itihada iz Saudijske Arabije, nedavno javno prokomentarisao stravične sukobe koji su izazvani napadom Hamasa na Izrael. I, tom prilikom - šokirao je mnoge. On je poslao poruku podrške palestinskim stanovnicima Gaze:

"Naše molitve su sa stanovnicima Gaze koji su još jednom žrtve neopravdanog bombardovanja u kome nisu pošteđeni ni žene ni deca", napisao je bivši fudbaler Real Madrida.

Njegova otvorena podrška Palestincima razbesnela je mnoge. Burno je reagovao bivši izraelski golman Dudu Auate, koji je podelio Benzeminu objavu na Tviteru i na pet jezika (francuskom, engleskom, hebrejskom, arapskom i španskom) brutalno izvređao Francuza:

"K*rvin sine", napisao je ogorčeni Dudu.

Ali, to je bio samo početak.

Najpre je francuski ministar unutrašnjih poslova, Žerald Darmanen objavio da je Benzema u kontaktu sa "Muslimanskim bratstvom", organizacijom koju terorističkom smatra nekoliko država, pa i Rusija - koja, sa druge strane, ne skriva da je jedino moguće rešenje aktuelnog konflikta u Izraelu obustavljanje neprijateljstava i formiranje nezavisne palestinske države.

A onda se na izjavu Darmanena nadovezala francuska republikanska senatorka Valei Boje, koja je zatražila da se Benzemi oduzmu i francusko državljanstvo (rođen je pre 35 godina u francuskom Lionu, u porodici alžirskih imigranata) i "Zlatna lopta".

- Neophodno je da se hitno reaguje protiv onih koji konstantno predstavljaju pretnju za našu državu - poručila je Boje.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)