AUTOGOL, PROMAŠENI PENAL, MALOLETNI IGRAČI, MAJSTORIJE... Crvena zvezda u osmini finala Kupa Srbije u fudbalu (VIDEO)

Novosti online

18. 10. 2023. u 16:47 >> 17:35

Crvena zvezda se plasirala u osminu finala Kupa Srbije u fudbalu jer je kao gost pobedila u Kruševcu FK Trajal rezltatom 0:6 (0:1).

АУТОГОЛ, ПРОМАШЕНИ ПЕНАЛ, МАЛОЛЕТНИ ИГРАЧИ, МАЈСТОРИЈЕ... Црвена звезда у осмини финала Купа Србије у фудбалу (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Trener srpskog prvaka, Barak Bahar, poslao je najpre na teren tzv. "kombinovanu postavu", mahom sa igračima koji su ređe dobijali šansu na startu ove sezone, a svojim zalaganjem na treninzima izborili se za ovu priliku.

A tih "početnih 11", koje su činili Glazer, Nedeljković, Spajić, Dragović, Nikolić, Mijailović, Knežević, Katai, Kabić, Alanjika, Šerif, nije se isprva baš naigralo fudbala, jer je domaćin vrlo pokretljivom odbranom sprečavao veći broji šansi za favorita.

Zapravo, u prvom poluvremenu, jedini put kada je lopta išla u mrežu Kruševljana, a tamo i odsela, bilo je to kada ju je tamo skrenuo igrač Trajala, Spasojević, kada je glavom postigao prilično efektan gol.

Dilema oko toga da li će autsajder možda napraviti senzaciju u nastavku susreta - brzo je raspršena kada je drugo poluvreme počelo.

Naime, u 52. minutu, Zvezda (koja se uzalud bunila krajem prvog dela meča da je uskraćena za penal, kada je lopta pogodila u ruku defanzivca domaćih) je došla do "dva razlike".

Posle gužve na rubu šesnaesterca Trajala, lopta je stigla do usamljenog Ndijaea, koji je rutinski realizovao ukazanu priliku i doneo 0:2.

Spajić je lako mogao u 68. minutu da sa dva, tri metra udaljenosti to još više uveća, posle proigravanja glavom od strane Mijatovića (minut ranije on, Ivanić i Šljivić su zamenili Ndiajea, Olanjinku i Kataija), no drugi rezervista se pobrinuo za treći pogodak Zvezde.

Igrao se 75. minut kada je mladi Kruševljanin Jovan Šljivić sa 18 metara postigao gol pogađajući donji levi ugao gola domaćih, a to kao da je nokautiralo ekipu Trajala. Ona je u svojoj prvoj narednoj akciji lako izgubila loptu, što je još jedan momak koji je vrlo dobro poznaje Kruševac, 20-godišnji Nikola Knežević koji je jedno vreme bio na pozajmici u tamošnjem Napretku, iskoristio da maltene na istovetan način postigne pogodak, za 0:4.

Barak Bahar je tada rešio da na teren pošalje još mlađe snage, i to 16-godišnjeg i 17-godišnjeg igrača: Dragovića i Mijailovića su, naime, zamenila dva momka istog imena, Veljko Milosavljević i Veljko Vukojević, koji su tako dobili priliku da nastupe u prvom timu Crvene zvezde na takmičarskom meču.

Milosavljević, pritom, neće baš po idealnom nastupu pamtiti ovaj meč, jer je u 85. minutu skrivio jedanaesterac, a to je postala prva, a idealna prilika, da Trajal konačno  uputi udarac u okvir Zvezdinog gola.

Međutim, Đurović je, izvodeći najstrožu kaznu, za oko metar, dva prebacio prečku, te je rezultat u tom trenutku ostao 0:4 u korist šampiona Srbije. Ali, ne i do kraja meča.

Jer, u 88. minutu, Nedeljkovićev centaršut Jovan Mijatović je iskoristio da "zapliva" kroz vazduh (ne baš onako kao Zoran Jovičić protiv Barselone 1996, ali bilo je tu neke sličnosti), a njegov udarac glavom poslao je loptu kao "žabicu", od tla u dalji gornji ugao mreže Trajala, za 0:5.

Konačan rezultat je, takođe posle centaršuta, ali sa leve strane, postavio Šljivić, glavom sa ugla peterca u 91. minutu.

BONUS VIDEO: NESVAKIDAŠNjA KOREOGRAFIJA: Ovo su "delije" uradile za meč Zvezda - Jang bojs u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!