HRVATI "POBEGLI" SA MEGDANA: Evo sa kim Srbija može igrati na Evropskom prvenstvu

Novosti online

18. 10. 2023. u 09:09

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradu selekciju Crne Gore rezultatom 3:1 (1:1) u meču grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano naredne godine u Nemačkoj i došla na korak do velikog cilja.

ХРВАТИ ПОБЕГЛИ СА МЕГДАНА: Ево са ким Србија може играти на Европском првенству

FOTO: M. Vukadinović

Ako osvoji bar bod u poslednjem kolu protiv Bugarske, naša reprezentacija će se prvi put pod imenom Srbija naći na Euru na kom nije učestvovala od 2000. godine kada je kao Jugoslavija poražena od Holandije u četvrtfinalu rezultatom 6:1.

Kalkulacije za grupnu fazu već mogu da se prave i pitanje koje se nameće je - u kom šeširu bi se četa Dragana Stojkovića Piksija našla kada bi se žreb održao sada? Odgovor je - u trećem!

Žreb za Evropsko prvenstvo biće održan 2. decembra u Hamburgu i timovi će biti podeljeni na osnovu ukupnog učinka u kvalifikacijama za završni turnir, a ne na osnovu FIFA rangiranja, kako je slučaj za Svetsko prvenstvo.

Zbog toga će i šeširi izgledati drugačije nego inače, a uz našu selekciju bili bi još i Škotska, Holandija, Slovenija, Hrvatska i Češka.

U prvom šeširu bili bi Nemačka, Portugal, Francuska, Engleska, Belgija i Španija, drugi bi činili Mađarska, Danska, Albanija, Turska, Švajcarska i Austrija, dok bi se u četvrtom našli Italija, Slovačka, Rumunija, Izrael, Grčka i Poljska.

Deluje da su pojedini protivnici iz drugog šešira daleko lakši nego neki iz četvrtog, a posebno zanimljivo bi bilo što naša reprezentacija ne bi mogla da igra protiv Hrvatske i Slovenije u grupnoj fazi.

Naravno, pojedine selekcije su daleko od plasmana, pa tako Hrvati i Italijani mogu da "izvise", dok pojedine selekcije tek preko plej-ofa mogu do završnog turnira.

PRVI ŠEŠIR: Nemačka, Portugal, Francuska, Engleska, Belgija i Španija.

DRUGI ŠEŠIR: Mađarska, Danska, Albanija, Turska, Švajcarska i Austrija.

TREĆI ŠEŠIR: Škotska, Holandija, SRBIJA, Slovenija, Hrvatska i Češka.

ČETVRTI ŠEŠIR: Italija, Slovačka, Rumunija, Izrael, Grčka i Poljska.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu