KO BI OVO OČEKIVAO? Albanci zabili nož u leđa lažnoj državi Kosovo, ovi kipte od besa

Novosti online

03. 10. 2023. u 11:22

KADA nemaju sa kim, oni ratuju između sebe, slogan za lažnu državu Kosovo i Albaniju. Pošto su završili turu pljuvanja Novaka Đokovića, tamošnji mediji i savezi su krenuli međusobni sukob.

КО БИ ОВО ОЧЕКИВАО? Албанци забили нож у леђа лажној држави Косово, ови кипте од беса

Arbnor Muja Foto EPA

Tačnije, lažna država Kosovo je optužila Albance da im kradu igrače. Mirlin Daku rođen je u Gnjilanu, a Arbnor Muja u Mitrovici, ali igraju za reprezentaciju Albanije, a ne za lažnu državu Kosovo.

Ruku na srce, Daku i Muja igrali su za mlađe selekcije lažne države, ali su na kraju ipak izabrali reprezentaciju Albanije pre takozvanog Kosova. Podsećanja radi i Džerdan Šaćiri je rođen na Kosovu, ali igra za Švajcarsku, a nema najave da će se trend zaustaviti iako lažna država igra kvalifikacije za najveća evropska i svetska takmičenja.

Albanci su sad "bacili oko" na još jednog igrača tzv. Kosova Lumbarda Delova. Ima 24 godine, a odigrao je jedan meč za lažnu državu. Agim Ademi, iz Saveza lažne države Kosovo, bio je besan kada je saznao da Albanija radi sve da ga dovede u svoju reprezentaciju.

- Delova je već igrao za našu reprezentaciju, neprihvatljivo je da ga zove drugi tim - poručio je Ademi, pre nego što je Delova rekao da ostaje veran tzv. Kosovu, te da se raduje pozivu u reprezentaciju.

Lažnoj državi Kosovo ovo još teže pada jer je Albanija nadomak plasmana na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, prva je u grupi E sa skorom od tri pobede, remija i jednog poraza i to od Poljske, koja je na četvrtom mestu u grupi, druga je Češka, treća Moldavija, a peto mesto bez ijedne pobede zauzimaju Farska Ostrva. S druge strane takozvano Kosovo je na četvrtom mestu u I grupi sa samo četiri boda, dok provoplasirana Švajcarska ima 14.  

Svima je valjda jasno da sa ostalim reprezentacijama imaju veće šanse da se domognu šampionata Evrope ili sveta.

- Želim im sve najbolje, ali mislim da je trebalo da sačekaju. Ovde su odrasli i razvili se kao fudbaleri. Trebalo je da sačekaju šansu  - kaže trener omladinaca lažne države Arben Zećiri.

Zećiri smatra da tzv. Kosovo ne kasni sa pozivanjem talentovanih igrača, ali da bi trebalo da postoji dogovor između dva saveza kako igrači ne bi uticali jedni na druge.

- Stariji brat bi trebalo da poštuje mlađeg brata, da postoji razumevanje. Trebalo bi jedni drugima da pomažemo i napredujemo, a ne da odmažemo.

Daku, fudbaler Rubina iz Kazanja, igrao je samo za mlade reprezentacije lažne države, dok je Arbnora, igrača Antverpena, selektor dva puta zvao, ali je odbio poziv, da bi na kraju tražio garancije da će igrati. Nakon toga mu je tadašnji selektor tzv. Kosova Alan Žires poručio da je u tom slučaju bolje da ne dolazi. Njegov naslednik Primož Gliga, sadašnji selektor tzv. Kosova, bio je iznenađen, ne može da veruje da fudbaler odbija da igra za reprezentaciju.

- Dolaziš da igraš zbog ljubavi prema svojoj zemlji, a ne zbog minuta - rekao je Slovenac nedavno. 

Bajram Šala, menadžer reprezentacije takozvanog Kosova, ne krije da su ljuti na Albance, jer im kradu igrače.

- Nezadovoljni smo, ovo je previše. Rezumeli smo kada je Albanija ranije našim igračima nudila da igraju za Albaniju, ali nije u redu da regrutuju fudbalere koji su igrali za nas u prijateljskim utakmicama. 

S druge strane, Armando Duka, predsednik Fudbalskog saveza Albanije, odbacuje sve kritike, kaže da nisu na mestu i da igrači sami biraju za koju državu će igrati.

- Ne vidim u tome ništa sporno i negativno. Pitajte bilo koga sa lažnog Kosova odakle je, oni će vam reći: "Ja sam Albanac".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (1)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)