VODIO JE PROBLEMATIČAN ŽIVOT, PIO JE: Bivši sportski direktor Rome o Nemanji Radonjiću

Novosti online

21. 09. 2023. u 19:35

Nekadašnji sportski direktor Rome Valter Sabatini govorio o srpskom reprezentativcu Nemanji Radonjiću, za kojim i dan danas žale u Rimu.

ВОДИО ЈЕ ПРОБЛЕМАТИЧАН ЖИВОТ, ПИО ЈЕ: Бивши спортски директор Роме о Немањи Радоњићу

FOTO: EPA

Fudbaleru Torina, Nemanji Radonjiću predviđala blistava karijera. Od ranih dana pokazivao je talenat, ali su ga nefudbalske teme udaljile sa tog puta.

On je preko rumunske akademije "Hadži" i Partizana stigao do slavnog italijanskog kluba - Rome. Ipak, fudbalski procvat doživeo je povratkom u Superligu, kada je u leto 2017. godine obukao dres Zvezde.

I dan - danas u Romi žali što se Radonjić nije dokazao u Rimu, a o tome je govorio i nekadašnji sportski direktor kluba Valter Sabatini.

- Doveo sam ga kao dete jer je sam znao da ima kvalitet za Romu. Platili smo ga 3 miliona evra, a prodat je kasnije Marseju za 12 bez odigranog minuta u dresu Rome. Osećam veliki žal zbog toga. Kada sam odlazio iz kluba, Radonjić je vodio veoma problematičan život. Mnogo je pio i najčešće nije spavao u trening kampu Rome, a tamo je je živeo - naveo je Sabatini.

Sa druge strane, on je pohvalio trenera Torina Ivana Jurića zbog načina na koji je uklopio Radonjića u tim. Srpski fudbaler je posle četiri kola tri puta zatresao mrežu.

-  Poslao sam poruku Juriću da mu čestitam na izuzetnom poslu koji je odradio sa Radonjićem. Da biste Radonjića integrisali u tim i napravili odnos sa njima, potreban je “težak” trener. On je bizaran i veoma specifičan momak. Jurić je uradio ogroman posao sa aspekta psihologije i discipline - završio je Sabatini.

BONUS VIDEO: Selektor SAD Stiv Ker kupio deonice Majorke

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)