PRLJAVA IGRA LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: Oglasio se čelni čovek rumunskog fudbala i otkrio podmukao plan delegacije iz Prištine

Novosti online

14. 09. 2023. u 09:16

UTAKMICA kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Rumunija i tzv. Kosova je prekinuta "iz političkih razloga", kako je to procenio delegat meča. Sat vremena kasnije je nastavljena, ali se oko prekida podigla velika bura u lokalnoj i evropskoj javnosti.

ПРЉАВА ИГРА ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ КОСОВО: Огласио се челни човек румунског фудбала и открио подмукао план делегације из Приштине

Foto: Profimedia

Pomenuti meč je bio prekinut u 18. minutu jer se na tribinama stadiona u Bukureštu našao transparent na kome je pisalo "Besarabija je Rumunija - Kosovo je Srbija". Posle "lošeg dočeka", kako su rumunski mediji opisali gostovanje u Prištini, rumunski navijači su rešili da "uzvrate udarac".

Oni su izviždali himnu gostiju, i za vreme njenog trajanja skandirali "Srbija, Srbija"... a potom i "Kosovo je Srbija". Međutim, kada se u 15. minutu utakmice pojavio pomenuti transparent, igrači tzv. Kosova su odlučili da se povuku sa terena i otrčali su u svlačionicu.

Delegat je rekao da se meč neće nastaviti dok se parola ne skloni, a iako su rumunski reprezentativci išli da mole svoje navijače da transparent sklone, oni su to odbili. Utakmica u glavnom gradu Rumunije je nastavljena posle sat vremena prekida. Domaćin je pobedio sa 2:0.

Zvaničnik FRF Andrej Vočin ističe u izjavi rumunskim medijima da su tokom prekida igrači tzv. Kosova i ostali iz prištinske delegacije vršili pritisak na sudije i delegata utakmice kako bi se ona prekinula.

- Dobra vest je da na kraju nisu imali šta da kažu jer su se ponašali onako kako je zvaničnik UEFA želeo. Da nisu poslušali, izgubili bi sa 3:0. Bio je to meč koji je imao nekoliko poluvremena i nastaviće se tako, jer je slučaj veoma komplikovan. Želimo da smanjimo kaznu koliko god je to moguće. Reakcija stadiona sinoć je bila "ok", mislim da je i ovo bilo bitno. Bilo je jasno da većina tako nešto ne odobrava, kao što se sa takvim porukama ne slažu ni FRF (Fudbalski savez Rumunije) i fudbal u Rumuniji. Ne možete da zapušite usta navijačima, to je problem. Navijači moraju da razumeju određena pravila, ako već ne igramo u seoskoj ligi. UEFA je smatrala da je meč maksimalno rizičan i u skladu sa tim su preduzete mere - rekao je Andrej Vočin.

Savetnik predsednika saveza Razvan Burleanu bio je još konkretniji u opisu onoga što se dešavalo tokom prekida:

- Oni sa Kosova jedva su dočekali takav trenutak, otišli ​​su u delegatsku prostoriju i tražili prekid utakmice. Vršili su pritisak da se prekine meč. Intervenisali su u prostoru svlačionice i nije mi se svideo njihov stav... To ih je obuzelo! Hteli su da iskoriste tu prednost. Naš selektor je rekao igračima da ne upadaju u njihovu zamku, ali video sam kako su momci posle izašli na teren, izašli su mnogo bolji, sve vreme su bili odlučni da ovaj meč dobiju. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata