MEČ ZA ISTORIJU: Velika goleada Španije u kvalifikacijama za EURO 2024, a u tom trijumfu - on je posebna priča

Novosti online

08. 09. 2023. u 21:23

Fudbalska reprezentacija Španije pobedila je Gruziju kao gost rezultatom 7:1 i tako napravila ogroman korak ka direktmnom plasmanu na Evropsko prvenstvo koje će se sledećeg leta održati u Nemačkoj.

МЕЧ ЗА ИСТОРИЈУ: Велика голеада Шпаније у квалификацијама за ЕУРО 2024, а у том тријумфу - он је посебна прича

FOTO: Tanjug/AP

Trostruki strelac u pobedi Španije u kišovitom Tbilisiju bio je kapiten Alvaro Morata, a sa dve asistencije se istakao i Fabijan Ruiz. 

Sedmi gol za Španiju postigao je rezervista Lamin Jamal koji je sa 16 godina, mesecom i 26 dana postao najmlađi strelac za "crvenu furiju" u istoriji, prestigao je dosadašnjeg rekordera Gavija, koji je danas bio starter.

Španija je sad druga u grupi sa šest bodova iz tri meča, četiri manje od prvoplasirane Škotske koja ima maksimalnih 12 bodova iz četiri meča. 

Gruzija je posle poraza ostala na četiri boda iz četiri utakmice i sad ima samo teoretske šanse da se uključi u trku za plasman na EURO. 

Iz svake kvalifikacione grupe po dve prvoplasirane selekcije će se plasirati direktno na EP, dok će preostala tri učesnika uz domaćina Nemačku biti određeni posle plej-ofa koji će biti igran u martu sledeće godine.

Bonus video: Navijači Olimpijakosa i Zvezde zajedno skandirali "Kosovo je Srbija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu