"KAD IGRAJU DUNSTERI, ONDA JE TO KATASTROFA": Piksi o problemima zbog Sergeja i Mitra, povređenim igračima, Mađarskoj, Litvaniji...

Novosti online

04. 09. 2023. u 12:19 >> 12:39

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi okupio je ekipu uoči dve utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti organizovano u Nemačkoj.

КАД ИГРАЈУ ДУНСТЕРИ, ОНДА ЈЕ ТО КАТАСТРОФА: Пикси о проблемима због Сергеја и Митра, повређеним играчима, Мађарској, Литванији...

FOTO: AP/Tanjug

U četvrtak će na stadionu "Rajko Mitić" gostovati Mađari, a onda sledi i duel protiv Litvanije u Kaunasu tri dana kasnije.

Prvo je pričao o povređenim igračima, na koje neće računati. Reč je o Lazoviću, Lukiću, Mašoviću, Terziću, Ratkovu, Gaćinoviću, Grujiću i Đuričiću.

- Radi tačnosti informacija, da ne bude spekulacija... Lazović ima povredu zadnje lože, Lukić povredu aduktora, Mašoviću je slomljen nos, Terzić ima povredu aduktora, Ratkov povredu mišića, Gaćinović povreda trbušnog zida, Grujić ima povredu gluteusa, Đuričić je jutros imao pregled, magnetnu rezonancu i pre desetak minuta sam dobio informaciju da ima povredu zadnje lože. I on će 99 odsto biti van stroja", rekao je selektor Stojković.

Takođe se našalio da su mu neki reprezentativci koji su otišli u Saudijsku Arabiju napravili "problem".

- Imali smo zanimljiv prelazni rok ovog leta i veoma sam ponosan i srećan kada vidim da igrači napreduju u karijerama, da pronalaze daleko bolje klubove. To me čini baš zadovoljnim. Videli smo neverovatnu ekspanziju tog fudbalskog tržišta, radi se naravno o Arabiji koja mnogo ulaže u fudbal. Mnogo prelazaka igrača i trenera. Interesantno je što naša dva igrača su postali članovi Al Hilala. Meni su napravili mali problem, a to je da pored svih utakmica koje pratim, moraću sad i prvenstvo Saudijske Arabije, ali imamo TV pa možemo da ispratimo - rekao je Stojković i nastavio:

Twitter / AlhilalBayt

 

- Golman Petrović je otišao u Čelsi, pa Babić u gigant Spartak, pa je Jović otišao u Milan, Terzića i Ratkova koji su u Salcburgu, pa Đuričića i Mladenovića u Panatinaikosu, Eraković u Zenitu, Račića u Sasuolu, Tadića koji je glavni igrač Fenerbahčea, imali smo i Samardžića sa Interom, ali to je bila stativa... Siguran sam da će već u sledećoj godini promeniti klub. Mnogo toga zanimljivog se desilo u ovom prelaznom roku, dosta igrača je menjalo klubove, što je podatak za ponos i smatram da su to koraci unapred u njihovim karijerama

Osvrnuo se Piksi i na same kvalifikacije.

- Generalno možemo biti zadovoljni sa bodovnim saldom i pozicijom koju imamo iako uvek može bolje i više. Moglo je biti i bolje i gore. Da može biti bolje, verujem da može. Drago mi je što ćemo imati neke važne igrače ovog puta, važne za naš stil igre. Tako u tom smislu ćemo biti bolji. Pozicija je dobra i ono što nas zanima je pozicija broj jedan i broj dva da bismo došli do cilja, a to je Evropsko prvenstvo. Neće biti lako, ali moramo da verujemo u svoje snage i kvalitet koji imamo.

Stigao je red i na Mađare.

- Oni imaju izuzetno kvalitetnog trenera Marka Rosija koji je preporodio tim. Poštujemo izuzetno ekipu zbog rezultata poslednjih godina. Imaju nekoliko pojedinaca vrhunske klase, da ne pominjem Soboslaja koji je igrača svetskog ranga i sigurno da je to i derbi naše grupe, jer su svi rekli da su Srbija i Mađarska glavni favoriti. Slažem se, prihvatam to razmišljanje. Pripremićemo se najbolje što možemo, analiziraćemo kao što smo već analizirati, igrači će dobiti najpotrebnije informacije šta treba da znaju ali mi moramo da budemo fokusirani da kroz našu igru dođemo do rezultata, uz sav respekt prema kvalitetu rivala koji se mora poštovati.

FOTO: FSS

 

Selektor najviše gleda u svoje dvorište, ceni Mađare i Litvance, ali prioritet mu je samo njegov tim.

- Najvažnije je da mi igrači budu zdravi. Imate i drugu stranu da igrate za oko, a da rezultat ne bude dobar ili da igrate manje dopadljivo, a da pobedite. I šta je tu važnije? U ovom momentu to je tabela i to je jedino merilo na kraju krajeva. Moja želja je da ostavimo dobar utisak, da budemo ekipa koja dominira i koja se pita, koja rešava svoju sudbinu. Ali na kraju svi kažu samo rezultat je važan. Dobro, onda ćemo igrati tako, hajde da uzmemo te bodove. Ali ja sam neko ko voli dobar fudbal, jer fudbal može da bude najlepša stvar na svetu. Ali samo kad ga igraju majstori. Kada igraju dunsteri, onda je to katastrofa i gubite vreme. To je citat iz filma? Nisam znao, mogao sam i da režiram sa Bjelom...

Piksi je mnogo veći optimista sada, negoli pred Bugare, a ima i pokriće.

- Igrači se nalaze u takmičarskoj formi potpuno spremni za izazove kakve jedna utakmica traži. Bio sam zabrinut za meč sa Bugarskom jer sam znao u kakvom stanju se igrači snalaze. To je isto za sve, ne tražim neki alibi. Naravno na toj utakmici nismo bili na određenom nivou. Gledajući statistički sve je bilo u korist Srbije, ali u stvarnosti smo se izvukli u poslednjem minutu. Ta statistika može da zavara. Tako onako kakvi smo bili dobro smo prošli. Kako je moglo da se završi nerešen rezultat je odličan po nas. Upravo su te junske utakmice pokazale koliko je to uticalo negativno na neke selekcije, videli smo neke iznenađujuće rezultate, favoriti gubili, a upravo zbog toga što znate bolje od mene igrači su posle sezone imali slobodno vreme, a onda se vraćali na treninge. Tada je teško povratiti formu. To je izazvalo bojazan kod mene i ispostavilo se da sam bio u pravo. Bilo je važno da se samo pregura utakmica. Tako da je rezultat bio i dobar po nas. Naravno, moraš biti bolji i pokazati lice koje je potrebno da se izborio EP. Nadam se da ćemo sada biti relativno kompletni, vraćaju nam se dva napadača, pomno smo pratili igre Fulama, Al Hilala i Juventusa. Gledao sam svaku njihovu utakmicu, bio u telefonskom razgovoru sa obojicom i to raduje da ćemo ih imati na 100 odsto. I najvažnije da ne osećaju bolove, Vlahović u preponama i Mitrović u stopalu.

Upitan šta je njemu važnije, da ekipa igra "za oko", a da rezultat ne bude dobar ili da igra manje dopadljivo, ali da ostvari željene rezultate, Stojković je rekao da je tabela jedino merilo.

- Želim da tim ostvari najbolji utisak i da dominiramo, budemo ekipa koja se pita i rešava svoju sudbinu, ali svi kažu samo je rezultat važan. Ako je tako onda igraćemo i tako da uzimamo bodove i da se približimo cilju. Ja sam neko ko voli lep fudbal i znam da može da bude najlepša igra na svetu, ali samo u slučaju kada ga igraju majstori. Kada ga igraju dunsteri, onda je to katastrofa i gubite vreme", rekao je on.

Stojković se osvrnuo na domaće klubove koji će igrati u evropskim takmičenjima ove sezone i poželeo je sreću Crvenoj zvezdi u Ligi šampiona, a TSC-u i Čukaričkom u Ligi Evropa i Ligi konferencija.

On je rekao da čini sve za dobrobit srpskog fudbala, da budućnost bude svetla kada ga nasledi drugi trener.

- Da ko bude došao na moje mesto, da ima na trpezi dovoljno kvalitetne hrane da može da uživa. To je moj stil rada, ne želim grešku pa da se sutra kajemo, iako je greška sastavni deo. Ubeđen sam da radim dobre stvari za srpski fudbal, kao da ću biti 100 godina selektor. Sutra ko bude došao, imaće dobar materijal da kroji odelo", naveo je.

Stojković je rekao i da je imao ponuda iz Saudijske Arabije, ali da nije želeo da pregovara jer ima ugovor sa Fudbalskim savezom.

- Ne dolazi u obzir da radim bilo šta iza leđa Fudbalskog saveza i dogovaram nešto što će verovatno doći", rekao je Stojković.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)