ZVEZDA ZOVE NAVIJAČE NA ROĐENDAN: Protiv Novog Pazara crveno-beli slave 60 godina ''Marakane''

Novosti online

27. 08. 2023. u 12:17

Fudbalski klub Crvena zvezda pozvao je danas navijače da dođu u velikom broju na meč šestog kola Superlige Srbije protiv Novog Pazara na kome će biti proslavljen 60. rođendan "Marakane".

ЗВЕЗДА ЗОВЕ НАВИЈАЧЕ НА РОЂЕНДАН: Против Новог Пазара црвено-бели славе 60 година Маракане

FOTO: FK Crvena zvezda

- Već 60 godina zvezdaši uživaju na tribinama stadiona na kojem su doživeli najveće radosti, emocije, utakmice, preokrete, fantastične golove, pobede, pa i one teške poraze koji su bili pokretač da se na sledećem meču ispuni i poslednje mesto na Marakani - saopšteno je iz Crvene zvezde.

Utakmica između Crvene zvezde i Novog Pazara na programu je drugog septembra.

"Crveno-beli" podsećaju da jedan od najvećih stadiona na Balkanu od 2014. godine nosi naziv "Rajko Mitić" po prvoj Zvezdinoj zvezdi. Prethodno ime stadiona bilo je "Stadion FK Crvena zvezda", ali je širom sveta, kao i među navijačima "crveno-belih, poznat kao Marakana.

- Kapije su zvanično prvi put otvorene prvog septembra 1963. godine, na utakmici koju je Zvezda igrala sa Rijekom (2:1), a tom meču je prisustvovalo 55.000 gledalaca, da bi rekord te jeseni bio zabeležen u derbiju sa Partizanom, kada je na tribinama bilo 74.000 navijača. Već naredne godine, kada je izgradnja stadiona potpuno završena, kapacitet je iznosio čitavih 110.000 gledalaca! Zbog svoje grandioznosti i velikog kapaciteta, navijači su sa pravom stadion poredili sa tada najvećim na svetu - 'Marakanom' u Rio de Žaneiru. Od tih dana, pa sve do danas, to ime je ostalo sastavni deo priče o Crvenoj zvezdi, a stadion je postao sinonim uspeha i pobeda - ističe se u saopštenju Crvene zvezde.

"Crveno-beli" podsećaju da je najveća poseta zabeležena 1975. godine i glasi 96.070 navijača na utakmici polufinala Kupa kupova koju je Crvena zvezda odigrala protiv Ferencvaroša. 

- Prema zvaničnim podacima toliko je gledalaca bilo sa kupljenim kartama, ali se procenjuje da je te aprilske noći, na našoj 'Marakani' bilo prisutno 110.000 zvezdaša, koliko je tada iznosio i kapacitet stadiona. Marakana nije samo stadion na kojem nastupa naša Crvena zvezda, ona je mnogo više od toga, Marakana je naša kuća - navode iz Crvene zvezde.

Navijači Crvene zvezde su takođe pozvali pristalice kluba da dođu u dresovima na meč sa Novim Pazaraom i da Marakanu oboje u "crveno-belo".

BONUS VIDEO: TREĆI ŠAMAR ŠAMPIONU: Ovako je Voždovac dao gol za 3:0 protiv Zvezde

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)