UEFA OŠTRO KAZNILA PARTIZAN: Crno-beli sankcionisani pred odlučujuće evropske mečeve

Novosti online

22. 08. 2023. u 21:28

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je večeras da je novčano kaznila Partizan sa ukupno 70.000 evra i zatvaranjem dela tribina za 17.000 mesta na narednoj utakmici u evropskim takmičenjima u kojoj će "crno-beli" biti domaćini zbog ispada navijača na revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Sabaha.

УЕФА ОШТРО КАЗНИЛА ПАРТИЗАН: Црно-бели санкционисани пред одлучујуће европске мечеве

Foto: FK Partizan

Kako se navodi u saopštenju, "crno-beli" su kažnjeni zbog niza propusta na revanš meču trećeg kola kvalifikacija za LK protiv Sabaha koji je odigran 17. avgusta. Partizan je tada posle boljeg izvođenja penala eliminisao Sabah i izborio plasman u plej-of LK.


UEFA je u obrazloženju navela da je Partizanu aktivirana uslovna kazna iz marta ove godine zbog rasističkih povika navijača zbog čega će "crno-beli" morati da zatvore deo tribina za 2.000 mesta.


UEFA je kaznila Partizan sa 30.000 evra i zatvaranjem dela tribina na narednom meču u evropskim takmičenjima za još 15.000 mesta zbog diskriminatorskog ponašanja navijača.
Partizan je kažnjen sa 30.000 evra zbog upada pristalica "crno-belih" po završetku meča sa Sabahom, zatim sa 10.000 evra zbog provokativnih poruka navijača, koje su bile uvredljivog karaktera.


U saopštenju se ističe da će "crno-beli" morati da obaveste UEFA koji sektori stadiona u Humskoj će biti zatvoreni za navijače na meču protiv Nordsjelanda.


Prvi meč plej-ofa za plasman u LK između Nordsjelanda i Partizana biće odigran 24. avgusta u Danskoj, a revanš je nedelju dana kasnije u Beogradu.

Bonus video: Novo u Zemunelu - Partizanovo brdo za trčanje

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave