ZVEZDA UBEDLJIVO DO NOVE POBEDE: Crveno-belima dovoljno poluvreme protiv Spartaka (VIDEO)

Novosti online

19. 08. 2023. u 22:25

FUDBALERI Crvene zvezde nastavili su sa ubedljivim pobedama. Crveno-beli su savladali Spartak sa 3:0 na stadionu "Rajko Mitić" u 4. kolu Superlige Srbije.

ЗВЕЗДА УБЕДЉИВО ДО НОВЕ ПОБЕДЕ: Црвено-белима довољно полувреме против Спартака (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Ponovo su izabranici Baraka Bahara prikazali dobru predstavu. Oko 15.000 ljudi je zadovoljno napustilo "Marakanu". Možda su očekivali i neki gol više, no propuštene su neke dobre prilike.

Domaćin je pitanje pobednika rešio u prvom poluvremenu. Goste je načeo Osman Bukari u 20. minutu. Probio je sjajno po desnoj strani i potom zakucao loptu u mrežu rivala.

Samo četiri minuta se čekalo na novi pogodak Zvezde. Ovoga puta je stelac bio igrač Spartaka. Bogićević je postigao autogol posle povratne lopte odličnog Vladimira Lučića na ovoj utakmici.

Treći gol bio je delo Kingsa Kangve. Kada su svi na stadionu mislili da će se na poluvreme otići sa 2:0, reprezentativac Zambije je uspeo sjajnu akciju u kojoj su učestvovali Lučić i Stefan Mitrović da kruniše pogotkom, njegovim prvim ove sezone.

Drugo poluvreme bilo je nešto slabije, bar što se crveno-belih tiče. Spartak je skinuo okove i krenuo otresitije ka golu rivala, imao je nekoliko opasnih napada, no Omri Glazer je uspeo treći put u prvenstvu na "Marakani" da sačuva mrežu netaknutom.

Mogla je i Zvezda da postigne još neki gol, Bukari je pogodio stativu. Neke udarce je zaustavio i Filip Manojlović, pa promene rezultata nije bilo.

Klub sa stadiona "Rajko Mitić" je ostao jedini tim sa maksimalnim učinkom. Prvi je na tabeli sa 12 bodova, Subotičani su posle drugog poraza u sezoni na sedmom mestu sa šest bodova.

C. zvezda - Sparatak 3:0 (3:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 15.000. Sudija: Predrag Janjuš. Strelci: Bukari u 20, Bogićević 24 ag, Kangva 45.

C. zvezda (3-4-1-2): Glazer - Degenek, Mijailović (od 70. Spajić), Dragović (od 78. Šljivić) - Bukari, Stamenić, Kangva (od 58. Kanga), Mitrović (od 57. Nikolić) - Kraso - Lučić, Olajinka (od 70. Mijatović).

Spartak (3-4-3): Manojlović - Bogićević (od 33. Jocić), Kerkez, Tanasijević - Bijelović, Đurasović (od 84. Mijić), Vidaković, Stajković (od 78. Vidović) - Todoroski, Ubiparip, Tošeski.

Drugo poluvreme: C. zvezda - Spartak 3:0

90+3' - Kraj utakmice!

90+1' - Igraće se još tri minuta u Beogradu.

85' - Najbolja šansa za Spartak. Tek što je ušao Miloš Mijić odmah je zapretio. Ipak, odličnog intervencijom se istakao Izraelac na golu Zvezde.

77' - Sjajan udarac Krasoa je uspeo da zaustavi Manojlović. U nastavku akcije Lučić je promašio iz neposredne blizine. Ipak i da je pogodio mrežu rivala pogodak bi bio poništen zbog ofsajda.

FOTO: FK Crvena zvezda

74' - Opasan napad crveno-belih. Mijatović je ušao u kazneni prostor rivala, proigrao je Nikolića čiji udarac je izblokirao Bijelović.

70' - Utakmica je završena za Olajinku i Mijalovića. Umesto njih u igri su Uroš Spajić i Jovan Mijatović.

68' - Stativu je pogodio Bukari. Olajinka mu je odigrao loptu glavom, primio je krilni napadač domaćih, no okvir gola je spasao goste.

66' - Opustio se malo šampion Srbije, što Subotičane koriste da zaprete. Imali su nekoliko opasnih napada. Istina, nisu ozbiljenije ugrozili Glazera, ali su u poslednjih nekoliko minuta igra ispred gola Zvezde.

61' - Dobra akcija Spartaka. Ubiparip je lepo odložio loptu za Todoroskog koji je šutirao iz prve, ali je lopta otišla preko gola.

58' - Dve izmene kod crveno-belih. Mitrović je završio utakmicu, a na terenu je umesto njega Lazar Nikolić. Ušao je i Gelor Kanga koji je zamenio Kingsa Kangvu.

53' - Velika prilika za Zvezdu. Bukari je bio na desnoj strani i imao je samog Olajinku na petercu, ali je reprezantativac Gane šutirao i pogodio samo spoljni deo mreže. Zvezda konstantno napada od početka drugog poluvremena.

FOTO: FK Crvena zvezda

48' - Kakav potez Lučića. Promešao je odbranu Subotičana, došao u dobru poziciju za šut, no Manojlović je uspeo sjajno da interveniše i sačuva svoj gol.

47' - Odmah je domaćin opasno napao, ponovo je Bukari prošao po desnoj strani, ali je dobro interevenisala odbarna Spartaka.

46' - Počelo je drugo poluvreme na stadionu "Rajko Mitić".

Prvo poluvreme: C. zvezda - Spartak 3:0

45+1' - Završeno je prvo poluvreme. Dominantna je bila Crvena zvezda u ovom delu utakmice.

45' - Upisao se i Kings Kangva u strelce. Ovoga puta akcija je bila po levoj strani. Lučić je proigrao Mitrovića, ovaj ostavio povratnu za reprezentativca Zambije koji je šutirao iz prve i uspeo je da matira Manojlovića.

39' - Presekao je loptu u opasnoj zoni Kangva, povukao je malo i šutirao, ali nije bio precizan. Zvezda je od svega dobila korner.

34' - Ređaju se napadi Crvene zvezde. Dobro su kombinovali Dragović i Mitrović, ovaj drugi je centrirao, glavom je šutirao Olajinka, no pogodio je igrača protivničke ekipe.

32' - Već prva izmena kod gostiju. Bogićević ne može da nastavi utakmicu, njega menja Veljko Jocić.

29' - Prvi pokušaj Subotičana, bio je to udarac iz velike daljine i za Omrija Glazera problema nije bilo, pošto je bio dobro postavljen.

24' - Ekspresno je Zvezda došla do 2:0. Lučić je prošao po desnoj strani, poslo loptu u sredinu, a Bogićević je zatresao sopstvenu mrežu. Pre toga je mladi fudbaler crveno-belih ukrao loptu rivalu, tako da je najzaslužniji za drugi pogodak.

20' - Kao brzi voz je prošao po desnoj strani Bukari, stuštio se u kazneni prostor rivala i zakucao loptu u bliži ugao gola Spartaka.

19' - Još jedna dobra prilika za Zvezdu. Olajinka je šutirao glavom preko gola iz dobre pozicije posle centaršuta Mijailovića sa desne strane.

17' - Već četvrti korner je izveo domaćin i prvi put je bilo opasno po Subotičane. Manojlović nije uspeo da uhvati loptu, šutirao je Olajinka, potom se ona odbila do Lučića i otišla pored gola.

10' - Dobra prilika za crveno-bele. Lučić je opet bio protagonista. Našao se ispred Filipa Manojlovića, ali je u poslednji trenutak izblokiran.

5' - Prvi opasan napad domaćeg tima. Lučić je ušao u kazneni prostor rivala, poslao je loptu u sredinu, no reagovala je odbrana Spartaka i izbacila loptu u korner iz koga se ništa opasno po goste nije desilo.

1' - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

Uoči meča:

Crveno-beli žele da nastave pobednički i golgeterski niz. Šampion Srbije u prva tri meča ima gol razliku 13:1. Navijači se nadaju novom ubedljivom trijumfu, ali tim sa severa naše zemlje je na statru ove sezone pokazao da je dobar tim.

Spartak je do sada upisao dve pobede i to protiv novajlija u ligi - IMT-a (2:1) i Železničara (3:0). Jedinu utakmicu koju je igrao u gostima izgubio je od Radnika u Surduilici sa 2:0.

Poslednji duel ovih timova odigran u Beogradu završen je pobedom Crvene zvezde od 3:0. U Subotici je bilo 4:1 takođe za crveno-bele.

Sastavi timova:

C. zvezda (3-4-1-2): Glazer - Degenek, Mijailović, Dragović - Bukari, Stamenić, Kangva, Mitrović - Kraso - Lučić, Olajinka.

Spartak (3-4-3): Manojlović - Bogićević, Kerkez, Tanasijević - Bijelović, Đurasović, Vidaković, Stajković - Todoroski, Ubiparip, Tošeski.

BONUS VIDEO: UBOJITI TINEJDžER: Jovan Mijatović dao gol za Zvezdu čim je ušao u igru u Lučanima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije