TUGA U ITALIJI: Preminuo čuveni trener koji je Totija predstavio svetu, imao veliki uticaj na Bađa i Gvardiolu (VIDEO)

Novosti online

19. 08. 2023. u 16:54

LEGENDARNI italijanski trener, Karlo Macone, preminuo je u 86. godini života.

ТУГА У ИТАЛИЈИ: Преминуо чувени тренер који је Тотија представио свету, имао велики утицај на Бађа и Гвардиолу  (ВИДЕО)

Profimedia

Macone je na klupi mnogobrojnih klubova sedeo je čak 797 puta. Vodio je timove poput Rome, Askolija, Fiorentine, Lećea, Bolonje... 

Fudbalska javnost pamtiće ga kao trenera koji je Frančeska Totija uvrstio u prvi tim "vučice", na čijoj je klupi sedeo od 1993. godine do 1996. godine. Inače, supertalentovanog Totija je sezonu pre toga, kao 16-godišnjaka, pustio da debituje za prvi tim Rome Vujadin Boškov, u pobedi nad Brešom od 0:2 u gostima. Potom je Macone "preuzeo" brigu o njemu, ali i ne samo o njemu.

Pre četiri godine je legendarni italijanski trener uvršten u Kuću slavnih tamošnjeg fudbala, a istovremeno deo tribine stadiona Askolija nosi njegovo ime. Poslednji klub mu je bio Livorno 2006. godine.

Za njega je Roberto Bađo svojevremeno rekao da je najbolji trener s kojim je ikada radio, a Pep Gvardiola je istakao da je dosta naučio od njega tokom igranja u Breši.

Takođe, ustaće upamćen i proslavi gola dok je sa klupe predvodio Brešu. Njegov tim je postigao gol za 3:3 protiv Atalante, a Macone je trčao preko celog terena kako bi slavio ispred navijača protivničkog tima.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)