SASUO HRVATIMA U LICE! "Mihalise, jesi li video? Za tebe na neonacističkom stadionu"

Novosti online

16. 08. 2023. u 09:39

Fudbaleri AEK-a pobedili su u Zagrebu ekipu Dinama rezultatom 2:1 (0:1), u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

САСУО ХРВАТИМА У ЛИЦЕ! Михалисе, јеси ли видео? За тебе на неонацистичком стадиону

FOTO: EPA

Dinamo je poveo golom Marka Bulata u 39. minutu. Gosti su izjednačili pogotkom Stivena Zubera u 59. minutu, a pobedu šampionu Grčke doneo je Konstantinos Galanopulos u 90. minutu. Revanš meč biće odigran u subotu u Atini.

Prvi meč trećeg kola kvalifikacija za LŠ između AEK-a i Dinama trebalo je da bude odigran osmog avgusta u Atini, ali je otkazan zbog sukoba navijača dva kluba. U tim sukobima je ubijen navijač grčkog kluba Mihalis Kacuris, a osam osoba je povređeno.

Grčka policija je potom uhapsila 105 osoba, od kojih više od 90 hrvatskih navijača, zbog nereda u Atini.

A tekst grčkog novinara Jorgosa Cakirisa posvećen čudesnom trijumfu AEK-a na Maksimiru izazvao je veliku pažnju javnosti i žestoko razbesneo Hrvate.

Novinar Cakiris u izuzetno zanimljivom tekstu pod naslovom "Mihalise, jesi li video šta im je uradio Galanos? U tvoju čast, njima u lice" opisao je dešavanja na Maksimiru, za koji je istakao da je neonacistički stadion.

"Mihalise, brate, nadam se da partijaš gore na nebu. AEK je pobedio na neonacističkom stadionu, a Kostas Galanopulos slavio je ispred njihovih navijača tebi u čast sa visoko podignutom crnom trakom. Mihalis je postigao gol u njihovom domu, to boli više od ičega. Slavilo je dete kluba, kao da je Bog sve posložio" navodi se u tekstu.

"Svaki put kada gledam drugi gol pokušavam da zaustavim suze, ali ne mogu. Kretanje Kostasa, njegova reakcija na gol, sav naš bol...", dodaje grčki novinar.

Isprozivao je Jorgos i navijače zagrebačkog kluba.

"Ovih dana proživljavamo neviđenu sramotu, pokušaje da se ukalja sećanje na Mihalisa. Tako nam je trebala ova pobeda, ovaj gol, ovo slavlje pred neonacistima u Zagrebu. Mihalise, slavi, brate naš, slavi i primi izvinjenje za ovo što se dole dešava, za one koji ne poštuju uspomenu na tebe i okreću leđa nacistima Hrvatima i Grcima, Dinamu i Panatinaikosu" zaključuje se u tekstu koji je izazvao ogromnu buru u hrvatskoj javnosti.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije