DOŠAO DA POBEĐUJE: Vojvodina predstavila Ranka Popovića, novog trenera: "Da se plašim rezultaa i rada, ne bih ni dolazio"

S. B.

11. 08. 2023. u 19:53

IGRAM da pobedim, a ne, da ne izgubim. Filozofski aksiom Ranka Popovića, novog stratega fudbalera Vojvodine, koji je danas predstavljen na fudbalskom centru „Vujadin Boškov“, umnogome je odredio odluku klupskog rukovodstva da stručnjaku sa bogatim inostranim iskustvom, ponudi profesionalni pogon.

ДОШАО ДА ПОБЕЂУЈЕ: Војводина представила Ранка Поповића, новог тренера: Да се плашим резултаа и рада, не бих ни долазио

S.B.

- To je moja ideja i filozifija, da se radi na najbolji mogući način koji neguje kvalitet i talente. U suprotnom, ne bi ni trebalo da smo tu- kaže Popović.- Posle duže vremena sam u Srbiji, uželeo sam se i drago mi je da sam u velikom, mnogo dobro organizovanom klubu sa sjajnom atmosferom i jednom od najboljih fudbalskih akademija u regionu. Uzbuđen sam, naravno, i zahvalan na prilici koju koju sam dobio. Cilj je da potvrdimo značaj kluba sa bogatom tradicijom i da Voša bude tamo gde bismo svi voleli.

Novi trener ističe da će veoma brzo da nađe zajednički jezik sa igračima ali i da je uočio probleme koji se, međutim, ne rešavaju preko noći.

- Da se plašim rezultata i rada, i da ne želim duže da ostanem, ne bih ni dolazio. Zna se da je teren, na kom igrači pokazuju umeće, jedino merilo. Mi smo tu da pomognemo da zajedno damo sve za pobedu, na svakoj utakmici. Očekujem da u kratkom periodu bude primetna razlika u igri i rezultatima.

Popović, ne krije, voli agresivnu, napadačku igru, upravo ono što žele u Vojvodini.

- Ali, to nije tako lako. Videlo se kako su izgledale moje prethodne ekipe i koliko su golova davale i nadam se tome u bliskoj budućnosti. Rezultate svi žele, još juče, ali mi ćemo raditi skromno i tiho i bićemo strpljivi.

Po pitanju eventualnih pojačanja, novi strateg je uzdržan, jer, kako kaže, želi da najpre vidi čime raspolaže.

– Volim odgovorne igrače, koji rade u korist ekipe, koji umeju da igraju… razgovaraćemo, videćemo ko gde može da igra. Ne volim da da igraju samo na jednoj poziciji. Cilj je da igrači budu svesni da kvalitet koji poseduju, moraju da daju na terenu i da pritom, uživaju u fudbalu. Pritisak je, znam, srazmeran veličini kluba. Ali, to je privilegija- zaključio je Popović.

Saradnici

RANKO Popović će u stručnom štabu imati dva asistenta.

– Vladica Grujić i ja od 2012. godine zajedno radimo a priključiće nam se i Milan Mirić, naš čovek iz Australije, koji radi u Emirejtsu. On će ostaviti posao, da bi došao ovde, da radi sa nama. To pokazuje koliko je Voša poseban klub sa interesantnim projektom - kaže Popović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!