PRVO DA SE OPSTANE, A ONDA... Kapiten Železničara Marko Jovanović za "Novosti" o istorijskoj sezoni kluba

Đ. S.

31. 07. 2023. u 19:15

PRVA sezona u istoriji Železničara na superligaškoj sceni krenula je baš onako kako su kraj Tamiša priželjkivali! Trijumf nad Napretkom (1:0), omogućio je Pančevcima miran upliv u do sada neistražene vode, a kapiten Železničara, iskusni Marko Jovanović poručuje da je prvi i osnovni cilj ekipe da zadrži superligaški status i narednog leta, ali ako se i ove sezone ukaže prilika da se napravi korak više, puleni Predraga Rogana se neće ustezati da je ugrabe.

ПРВО ДА СЕ ОПСТАНЕ, А ОНДА... Капитен Железничара Марко Јовановић за Новости о историјској сезони клуба

FOTO: FK Železničar Pančevo

- Ambicije su da opstanemo! O tome pričamo sve vreme, prva je sezona, nepoznanica za sve. Ovaj klub se nadograđuje iz godine u godinu, kako na infrastrukturnom nivou, tako i u ostalim stvarima. Korak po korak, sve više idemo ka napred. Mnogo je bitno da se opstane, pa da se u narednim sezonama pokuša nešto više. To ne znači da nećemo iskoristiti priliku ako dobijemo priliku za iskorak ove sezone, ali idemo utakmicu po utakmicu - kaže Jovanović za "Novosti".

Zadovoljan je viđenim na premijeri u Kruševcu.

- Obzirom da je to prva utakmica kluba u Superligi, nekako je lepo što smo to krunisali pobedom. Znali smo da će biti nezgodno i njima i nama. Dobro smo se spremili, kontrolisali smo utakmicu, možda smo mogli da bude agresivniji u drugom poluvremenu. U svakom slučaju, baš bitna tri boda. Stalno pričamo da je ovo istorijska sezona za klub, tako je i krenula. Svaki bod je važan u Superligi, to znam i sada idemo dalje.

Jovanoviću se u zadnjoj linije Železničara pridružio Vojislav Stanković sa kojim je igrao u Partizanu leta 2010. kada je izboren i plasman u Ligu šampiona.

- Baš smo se u povratku prisećali Brisela kada je on ušao, pa dao gol iz penala. Družili smo se tad, sada smo se opet spojili na kraju karijera. Veliko je pojačanje za nas, mnogo nam je doneo i to sve funkcioniše kako treba - dodao je Jovanović i istakao da i mlađe saigrače interesuju detalji iz bogatih karijera njega i Stankovića. - Pitaju kako je bilo, za Sašu Ilića, zanimaju ih te dogodovštine iz Lige šampiona i nadam se da će i oni imati priliku da to iskuse kao mi.

"Četvorka" iznad svih

SLAŽE se kapiten Železničara sa konstatacijom da za sada deluje da je Crvena zvezda prvi favorit za titulu i uz njih izdvaja još tri tima za koje smatra da su po kvalitetu iznad ostalih u našem prvenstvu.

- Zvezda je favorit, ali mene je Partizan pozitivno iznenadio i deluje mi da se dobro pojačao. TSC je takođe odlična ekipa i uz Čukarički to su četiri najbolje ekipe u ligi. Ostatak, svi su negde tu. Mislim da će biti zanimljivo što se tiče plej-ofa, plej-auta, opstanka... - daje svoje mišljenje iskusni štoper.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)