MORAJU LI ZVEZDA I PARTIZAN DA BRINU? "Večiti" imaju mnogo stranaca, a evo šta o tome kaže novo pravilo u srpskom fudbalu

Novosti online

28. 07. 2023. u 20:37

ČEKANjU je došao kraj. Lopta će na srpskim terenima početi da se kotrlja sutra, bar kada je reč o Superligi. Što se pravila oko stranih fudbalera tiče, ona su malo izmenjena.

МОРАЈУ ЛИ ЗВЕЗДА И ПАРТИЗАН ДА БРИНУ? Вечити имају много странаца, а ево шта о томе каже ново правило у српском фудбалу

FOTO: M. Vukadinović

Naime, od sezone 2023/2024 igrači koji su rođeni na teritoriji zemalja Evropske unije neće se voditi kao stranci u našim klubovima. Pravilo da u istom trenutku na terenu mogu da budu četiri strana igrača i dalje važi.

Nema sumnje da će se ovakvoj odluci najviše obradovati večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan koji imaju najviše takvih igrača u ekipi.

Stranci u redovima crveno-belih će biti: Piter Olanjinka, Aleks Vigo, Edmund Ado Irakli Azarov i Kings Kangva.

Srpske pasoše imaju Osman Bukari i Gelor Kanga, dok Žan-Filip Kraso poseduje francusko državljanstvo, Omri Glazer rumunsko, a obe zemlje su članice Evropske unije.

Sa druge strane kada su crno-beli u pitanju, stranci su samo novajlije Frenk Kanute i Mateus Saldanja. Bibars Natho je dobio srpsko državljanstvo, dok Ksander Severina i Kvinsi Menig su Holanđani. Takođe, Aldo Kalulu je rođen u Francuskoj iako nastupa za reprezentaciju DR Konga.

Sve ovo znači da Barak Bahar i Igor Duljaj neće imati problema kada je sastavljanje tima u Superligi u pitanju. Zvezda ima pet stranih igrača, ali izraelski stručnjak je pokazao da ne računa na Viga.

Podsetimo, Partizan u prvom kolu prvenstva gostuje TSC-u (subota, 21). Crvena zvezda dočekuje Vojvodinu (nedelja, 20).

BONUS VIDEO: AKCIJA I REAKCIJA: Ovako je Luka Jović reagovao na povike "delija"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!