NOVA ZVEZDA JE SUROVA! Nokautirana Fiorentina nije znala šta ju je snašlo u Beogradu! (VIDEO)

Novosti online

26. 07. 2023. u 21:54 >> 21:55

Da li je Crvena zvezda spremna za Ligu šampiona? Sudeći po onome šta je u priajteljskom meču uradila finalisti Lige konferencija, i te kako jeste: šampion Srbije je Fiorentinu deklasirao sa 5:0 (5:0), najvivši tako da sa ogromnim ambicijama, ali i kvalitetom, ulazi u novu sezonu.

НОВА ЗВЕЗДА ЈЕ СУРОВА! Нокаутирана Фиорентина није знала шта ју је снашло у Београду! (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Kada su tribine stadiona "Rajko Mitić" počele da se pune, bilo je to, kako i obično biva pred početak nove fudbalske priče, zbog probuđene nade. Ona uvek postoji kada se približi start sezone, ali ovoga puta je bila "podgrejana" odličnim igrama koje je ekipa trenera Baraka Bahara pružala tokom osnovnog dela priprema. Sa željom da junake tih pobeda vide na delu, zvezdaši su pohrliil na "Marakanu" ali nisu mogli ni da sanjaju šta će njihovi ljubimci da pruže.


A zaista, ono što se videlo u prvih pola sata, ne viđa se često u mečevima ekipa sa većim ili manjim evropskim ambicijama. Za samo 27 minuta Zvezda je postigla čak pet golova, a mogla je i više kako je igrala startna postava u sastavu Glazer, Degenek, Mijailović, Rodić, Kangva, Stamenić, Mitrović, Bukari, Ivanić, Olanjinika, Kraso.


Dvostruki strelac bio je Piter Olanjinka, koji je i otvorio goleadu u 8. minutu ukravši loptu Martinezu Kvarti, a 4:0 postavio kada je posle Ivanićevog centaršuta s desnog krila, Mitrović na levoj strani uputio dobru "povratnu" novom špicu srpskog prvaka.
U međuvremenu, Mirko Ivanić je najpre "režirao" gol kojim je Kraso udvostručio prednost domaćina, u 11. minutu, a posle asistencije je i sam dao gol, i to tri minuta kasnije, kada ga je nesebično proigrao Olanjinka.


"Konačnih" 5:0 u prvom poluvremenu postavio je Bukari, i to iz penala koji je nad njim i nesrećni golman Teraćiano napravio.


Imajući u vidu pomenuti rezultat, ali i brojne druge šanse Zvezde, poput one kada je Kraso pogodio stativu, možda i ne čudi što je strateg "viole", Vinćenco Italijano "za kaznu" ostavio ekipu na igralištu, odnosno Fiorentina nije otišla do svlačionice za vreme predaha.

To je donelo određeni pomak u igri finaliste Lige konferencija kada se 15-minutni odmor završio, ali osim nešto duže kontrole lopte, gosti iz Italije nisu uspevali da ozbiljnije priprete iako je Bahar počeo da polako ali sigurno menja čitav tim.


Štaviše, Zvezda je bila ta koja je, od ono malo šansi (malo u odnosu na prvo poluvreme) stvorila i veći broj njih, a i prilike boljeg kvaliteta, no bravure njenog podmlatka, a odlično su se pokazali Lučić, Šljivić i drugovi, ipak nisu bile dovoljne da se prednost uveća. A da ona ostane "pet razlike" pobrinuo se u samoj završnici golman Popović, odbranivši zicer Kabralu u situaciji jedan na jedan.


Pred 36.822 gledaoca, Zvezda je prilično zasijala, a za njeno blještanje i na najvećoj sceni biće potrebno i ovakvo zalaganje celog tima, ali i ovakva podrška kao što su je crveno-beli imali u prijateljskom odmeravanju snaga sa članom italijanske Serije A.

(Golove možete pogledati u donjem delu izveštaja, portal "Novosti" vam ih je emitovao čim su i bili postizani)

Prva Zvezdina pobeda protiv Fiorentine


CRVENA zvezda do ovog 26. jula 2023. godine nikada nije pobedila Fiorentinu u četiri dosadašnja međusobna meča. U aprilu davne 1957. dva tima sastala su se u polufinalu Kupa šampiona. U Beogradu je bilo 0:1, dok na revanšu u Firenci nije bilo pogodaka. Crveno-beli su se zatim kao bosi po trnju proveli protiv "viole" u septembru 1965, u prvom kolu Kupa sajamskih gradova (0:4, 1:3).

KRAJ! Crvena zvezda - Fiorentina 5:0

90' - Dobar pokušaj, ali živi zid je zaustavio taj šut Kabića.

90' - Mandragora dobija žuti karton jer je Kabića oborio na oko 20 metara od gola Fiorentine. Biće to prilike za šesti pogodak Zvezde, samo da se vidi ko će izvesti slobodnjak. A izgleda da Uroš Kabić i želi da šutira...

88' - Zicer za Fiorentininog asa Kabrala u kontri, brani mu to golman Popović levom rukom, u situaciji jedan na jedan!

86' - Utakmici prisustvuje 36.822 gledaoca.

85' - Zvezdina nada Lučić je driblinzima na levom krilu prilično namučio iskusnog srpskog reprezentativca Nikolu Milenkovića, ali je onda šutirao pokraj gola. Delovalo je ovo prilično obećavajuće...

83' - Oko 25-30 hiljada ljudi je na Maakani, a "delije" i dalje gromoglasno bodre svoje ljubimce, iako su pobedu obezbedili još u 27. minutu, kada su i dali peti gol.

80' - Pripretio je odmah Kabić, ali odustao od šuta i prograo saigrače, koji ipak nisu uspeli da dođu u bolju situaciju da promene rezultat.

78' - Uroš Kabić debituje za Zvezdu. Momak rođen 2004, koji je prošle godine dao gol na Marakani Milanu Borjanu kao fudbaler Vojvodie, menja Kangvu.

Trenutak kada je Bukari postavio trenutno aktuelni rezultat, 5:0, na meču Zvezda - Fiorentina / FOTO: M. Vukadinović

 

77  - Nesebično igra Zvezda! Šestorica njenih igrača su se našla u kaznenom prostoru rivala, Nedeljković je na kraju šutirao s desne strane, no - neprecizno.

76' -  Prva ozbiljnija šansa za goste iz Italije. Zvezdina odbrana je izdržala, iako se lopta "šetala" kroz njen kazneni prostor. A onda je usledio lep potez mladog Šljivića, koji se oslobodio čuvara na početku kontre, no odmah zatim je fauliran.

72' - Lučić i Šljivić, mladi tandem Zvezde, sada su prilično namučili daleko iskusnije defanzivce Fiorentine. I izborili korner. U međuvremenu, Dos Santos izlazi, a Kajode ulazi u tim "viole".

70' - Bahar je rešio da skroz promeni tim koji igra protiv Fiorentine, pa je Stamenić ustupio mesto Adu, a Mijailović Nikoliću. Kapiten je Uroš Spajić.

67' - Malo je splasnuo ritam što se tiče gol-šansi, ali borbenost uopšte ne manjka akterima ovog duela. A još jedna stvar se ne menja: Fiorentina i dalje ima problem da, usled Zvezdinog presinga, iznese loptu sa svoje polovine terena.

61' -  Šest izmena u Zvezdi. U igru su ušli Popović, Šljivić, Mijatović, Azarov, Leković i Lučić, a teren su napustili Glazer, Ivanić, Kraso, Mitrović, Rodić i Bukari.

57' - Mandragora je pripretio iz slobodnjaka Zvezde, ali je živi zid odradio svoj posao.

53' - "Promešao" je odbranu rivala Bukari serijom driblinga, šutirao i bio izblokiran, a potom probao i Kraso da nešto više uradi u suparničkom kaznenom prostoru, ali su se spasili gosti iz Italije.

51' - Fiorentina jeste za nijansu sa većim posedom lopte, ali nije uspela da u prvih 5, 6 minuta drugog dela meča pripreti Zvezdi.

48' - Nešto ofanzivnije izdanje gostiju nego u prvom delu meča (kada, ako ćemo iskreno, igra Fiorentine i nije postojala usled nestvarnog nastupa crveno-belih)

46' - Počelo je drugo poluvreme

Dve izmene u Zvezdi, Degenek ustupa mesto Spajiću, a ni Olanjinka neće igrati u drugom poluvremenu - Nedeljković ga menja i to će dovesti do promene u formaciji. Nedeljković će špartati desnom stranom, a Kraso će biti istureniji nego do sada. Fiorentina je takođe posegla za izmenama, Luka Jović neće više igrati, menja ga Kabral, a nesrećni golman Teraćiano ustupio je mesto Ćerefoliniju.

Spremaju se i izmene, uskoro će drugi deo utakmice.

Strateg "viole" Vinćenco Italijano nije želeo da vodi ekipu u svlačionicu. Između dva poluvremena gosti su ostali uz aut liniju... Obavljeno je i svojevrsno "zagrevanje"... Da li je to bilo za kaznu posle prikazanog u prvih 45 minuta, videćemo po završetku meča.

45' - Kraj prvog dela meča, 5:0! Nestvarno, zar ne... A otuda i ovacije igračima trenera Baraka Bahara. A dok predah traje, pogledajte i najbolje fotografije iz prvog poluvremena koje je sa lica mesta poslao foto-reporter "Novosti", Miloš Vukadinović:

40' - Dok se približava kraj prvog poluvremena, a Fiorentina je malo prebacila težište igre pred kazneni prostor rivala, da vas obavestimo da od ovog trenutka svih pet dosad postignutih golova možete pogledati u donjem delu ovog izveštavanja uživo.

39' - Navijači Zvezde uživaju na stadionu, ali i na društvenim mrežama:

36' - Fiorentina ne zna šta ju je snašlo. Kraso je sad pogodio statitivu... ostalo je "samo" pet razlike za srpskog prvaka.

34' - Umalo 6:0! Olanjinka je pripretio u kontri, golman mu odbranio šut s desne strane, lopta došla na ivicu kaznenog prostora, Mitrović je odmah šutirao a na gol-linije je pogodak sprečio jedan defanzivac Fiorentine! Kakav nastup Zvezde...

30' - OVO ĆE IZAZVATI BURNE REAKCIJE! Koreografija "delija" na meču Zvezda - Fiorentina ne spada u obične

27' - Bukari je strelac iz penala, čak 5:0 za Zvezdu!

26' - Penal za Zvezdu! Bukari se probio posle odličnog dodavanja Krasoa, bio oboren od strane golmana... 

23' - Novi gol, 4:0 za Zvezdu, opet je strelac Pitar Olanjinka! Bukari i Ivanić su kombinovali na desnoj strani, a posle centaršuta - na levoj strani je Mitrović loptu vratio u sredinu i Olanjinka ugurao loptu u mrežu šokirane Fiorentine.

19' - Prva prilika za Fiorentinu, i to posle tri primljena gola. Ipak, udarac sa distance ukrotio je novi Zvezdin golman, Glazer.

14' - Novi gol! Vodi Zvezda 3:0, Mirko Ivanić je strelac! Kakva utakmica... Olanjinka je s leve strane napadao, razmišao da li da šutira, pa dodao desno od sebe Ivaniću, a ovaj se okrenuo i postigao treći Zvezdin gol a da nije ni 15. minut...

13' - Umalo 3:0! Razbila je Zvezda odbranu Fiorentine na početku ovog meča, ovoga puta je Bukari uspeo da se probije po desnom krilu, vratio loptu u sredu, a Kangva sa desetak metara - šutirao preko prečke!

11' - Već je 2:0 za Zvezdu! Ivanić u polu-kontri asisitra desno od sebi Krasou, a novajlija u crveno-belom dresu postiže gol desnom nogom, koja mu je "slabija"

9' - Isplatio se Zvezdi presing, Piter Olanjinka je "napao" defanzivca Fiorentine Martineza Kvartu, kome je oduzeo loptu, izbio sam pred golmana i matirao ga, na oduševljenje "delija".

9' - Gol! Zvezda vodi! Olanjinka - 1:0!

8' - Prvi šut ka golu Fiorentine uputio je Kangva. Volej je bio u pitanju, i to sa oko 18, 19 metara (nakon prekida se lopta odbila ka njemu), a udarac nije bio precizan.

6' - Prva šansa za Fiorentinu. Mijailović je igrao rukom, nehotice, pa je gostujući tim imao priliku da s leve strane ubaci loptu u kazneni prostor Zvezde, no tamo je interevenisala odbrana srpskog prvaka.

4' - AKCIJA I REAKCIJA: Ovako je Luka Jović reagovao na povike "delija" (VIDEO)

2' - Zvezda je pripretila, Olanjinka se borio za poziciju iz koje bi šutirao, ali nije se izborio.

1' - Počela je utakmica! I to uz bakljadu "delija":

 

19.55 - Najmlađem strelcu u istoriji prvog tima Zvezde (Luka Jović je tada, u Novom Sadu protiv Vojvodine imao 16 godina 5 mesec i 5 dana), poklon-dres su uručile Zvezdine legende Vladimir Petrović Pižon i Dušan Dule Savić.

Luka Jović sa poklonom od Zvezdinih legendi / Foto: Printskrin/Arena sport

19.45 - Evo koliko navijača ima u ovom trenutku:

Tribine pred meč Zvezda - Fiorentina / Foto: Printskrin/Arena sport

19.35 - Kada su na zagrevanje istrčali gostujući igrači, dočekalo ih je prilično snažno zviždanje. Nema "milosti" za rivala na Marakani, čak i kada je prijateljska utakmica u pitanju...

19.23 - Oko 40-ak minuta do početka utakmice, ovako izgleda pogled sa tribina stadiona "Rajko Mitić":

19.20 - Evo i srpskih reprezentativaca iz tabora "viole", Jovića i Milenkovića, na Marakani:

19.07 - Na Zvezdinoj klupi, kao rezerve, šansu čekaju golmani Popović i Vasiljević, te Nedeljković, Spajić, Šljivić, Vigo, Azarov, Ado, Mijatović, Prucev, Lučić, Leković, N. Mituljikić, Kabić i Nikolić. Što se "drugopozivaca" kluba iz Firence tiče, njih je za jedan manje, a u pitanju su golman Ćerofolini, te Amatući, Nikola Milenković, Brekalo, Kastrovili, Komuco, Kajode, Kabral, Kokorin, Martineli, Kuame, Munteanu, Parisi i Melo

19.00 Evo i sastava!

Crvena zvezda: Glazer, Degenek, Mijailović, Rodić, Kangva, Stamenić, Mitrović, Bukari, Ivanić, Olanjinika, Kraso 

Fiorentina: Teraćiano: Kordiero, Biragi, Martinez Kvarta, Ranijer, Dankan, MAndragora, Sabiri, Jović, Bonaventura, Ikone

Uoči meča

Dobro zagrejani dosadašnjim efikasnim i efektnim igrama momaka Baraka Bahara, pristalice crveno-belih sigurno su sa velikom željom iščekivale duel sa poznatim članom Serije A, ali i da pozdrave nekadašnje dete kluba, Luku Jovića, reprezentativca Srbije i napadača "ljubičastih".

- Sa nestrpljenjem očekujemo meč protiv Fiorentine, uželeli smo se fudbala na "Marakani". Priželjkujemo odličnu utakmicu, s obzirom da igramo protiv snažnog tima, koji dolazi iz jedne od najboljih liga u Evropi. Fiorentina je igrala finale Kupa Italije i Lige konferencija, to nije mala stvar. Želimo da odmerimo snage protiv najboljih ekipa kako bi se spremili za Ligu šampiona. Iskoristio bih priliku da pozovem sve navijače da dođu u što većem broju na utakmicu. Idemo po novu pobedu, njihova podrška će nam dati dodatnu snagu  - istakao Osman Bukari, brzonogi napadač našeg najtrofejnijeg kluba.

Podsetio je reprezentativac Gane da Zvezda ovog leta zna samo za pobede.

- Osvojili smo turnir u Sankt Peterburgu u snažnoj konkurenciji. Bili smo bolji od Zenita i Fenerbahčea, dva tima sa sjajnim renomeom. Savladali smo takođe Nefči i TSC. Nema dileme da smo već sad u dobroj formi. Želimo da na pravi način i puni samopouzdanja krenemo u novu takmičarsku godinu. Osećam se odlično na terenu i kada igram po desnoj strani, ali i kao napadač. Raduje me sjajna saradnja koju imam sa novim saigračima Olanjinkom i Krasoom, ali i sa Ivanićem sa kojim se razumem fenomenalno na terenu. Snažan smo tim, odlično treniramo i siguran sam da ćemo biti spremni za najkvalitetnije takmičenje u Evropi.

BONUS VIDEO: Ovako je izgledala šampionska žurka na Marakani

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (5)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!