"KAO DA SAM ČITAV ŽIVOT U ZVEZDI!" Mladi vezista Marko Stamenić oduševio u pobedama protiv Zenita i Nefčija

Z. Ćorović

10. 07. 2023. u 16:39

DO Lige šampiona ima još dva meseca, a Crvena zvezda već izgleda jaka, sigurna i brza. Tek su crveno-beli negde na sredini priprema i već može da se kaže da su mnogo toga dobrog uradili.

КАО ДА САМ ЧИТАВ ЖИВОТ У ЗВЕЗДИ! Млади везиста Марко Стаменић одушевио у победама против Зенита и Нефчија

FOTO: FK Crvena zvezda

Pravo na obećavajući, ali ne i euforičan optimizam, donele su dve efektne pobede na ruskoj turneji. Posle Zenita (2:1) i Nefčija (4:0) navijači našeg najtrofejnijeg kluba počeli su sa oduševljenjem da pričaju o novom treneru Baraku Baharu i brojnim pozitivnim novinama koje je uneo za kratko vreme.

Izraelac se najviše hvali što je hrabro ukazao poverenje mladim igračima, što njegovi prethodnici nisu previše praktikovali. Pojačao je i ubrzao Bahar tempo Zvezdine igre, podigao je na viši nivo, najviše kroz snažan presing, koji je zaštitni znak njegove trenerske karijere. Naravno, klub je stao iza takve filozofije, pa su i pojačanja pažljivo birana i prilagođavana bržoj verziji igre. Zasada je vezista Marko Stamenić pravo otkrovenje, svestrani vezista je dobro i zrelo odigrao sve pripremne utakmice.

- Zadovoljni smo što smo uspeli da pobedimo u dve veoma važne utakmice na turniru. Ostala je još utakmica protiv Fenerbahčea i bilo bi lepo da osvojimo turnir. Ipak, glavni cilj je da se uigramo što bolje, kako timski, tako i individualno da uhvatimo formu i mislim da nam dobro ide. Lično, osećam se sjajno, kao da sam ceo život u Zvezdi. To mi je izuzetno važno, srećan sam što sam došao u pravu sredinu i radujem se onome što sledi. Zadovoljstvo je raditi sa stručnim štabom kakav je ovaj. Sviđa mi se to što su svi posvećeni detaljima i kada je reč o napadu, ali i odbrani. Zaista, sve funkcioniše perfektno - prezadovoljan je Stamenić, momak srpskog porekla, rodom sa Novog Zelanda.

Oni najskuplji, napadači Olajinka i Kraso tek ulaze u štos, nisu još ni na 50-60 odsto, pa sa njima i na tom nivou, Zvezda je u drugom meču Premijer kupa pregazila Nefči sa 4:0. Trećeplasirani tim Azerbejdžana je bukvalno bio "samleven", nije stizao da napravi par dobrih pasova, prvi pravi šut uputio je u 65. minutu.

- Videli smo sve ono što radimo na treninzima da igrači još bolje nego prošli put, sprovode u delo. Cilj je da iz utakmice u utakmicu napredujemo i radićemo na tome. Raduje me to što golmani nisu imali posla, bila je samo jedna odbrana, a uzrok tome je da su igrači napadali kroz presing. Drago mi je i što su se mladi fudbaleri Šljivić i Mitrović upisali u strelce, verujem da je to najzanimljivije navijačima. Ipak, bitno je da i iskusniji postižu golove i da imamo balans - istakao je Barak Bahar, trener Crvene zvezde.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)