"MESIMANIJA" POČINJE: U Majamiju, osim košarke, imaju novi povod za euforiju

N. Iljukić

08. 06. 2023. u 19:31

NI Barselona, ni Saudijska Arabija, već Amerika i Majami. sunčana Florisa je nova stanica u karijeri Lionela Mesija. Tek što je napustio svlačionicu Pari Sen Žermena slavni Argentinac je odlučio da svoj fudbalski put nastavi u Interu iz Majamija.

МЕСИМАНИЈА ПОЧИЊЕ: У Мајамију, осим кошарке, имају нови повод за еуфорију

FOTO: Tviter/@WeAreMessi

Možemo da se kladimo da ciše od pola planete nije ni znal oda postoji fudbalski klub sa ovim imenom i da igra MLS ligu. I da se krajem prošle sezone jedva izborio za opstanak u američkoj eliti. I da je gazda kluba Dejvid Bekam. Sve navedeno je preko noći postalo opšte poznata stvar, a Mesi je šokirao prebogate Arape, ali i "svoju" Barselonu. Skoro da je svako mogao da se kladi da će on teško da prelomi sledeću dilemu: da li da krene za emocijama i vrati se na "Nou Kamp" ili da krene za 1,2 milijarde evra koliko su mu Saudijci obećali za dvogodišnji ugovor u Al Itihadu.

Ništa od navedenog nije bio Mesijev izbor. On se odlučio za Inter iz Majamija. I to u danima dok ovaj grad drma jedna druga, košarkaška groznica, pošto se "Hit" bori sa Denverom našeg Nikole Jokića za titulu šampiona u NBA ligi. Već sledeće sezone će da se ta euforija preseli na "Drajv pink" stadion gde popularne "čaplje" jure loptu od pre pet godina, kada je klub i osnovan.

Dakle, predsednik Intera je Dejvid Bekam,  a slatke muke za legendarnog Engleza su tek počele. Stadion prima 18.000 gledalaca i teško da će to moći da zadovolji znatiženju svih navijača koji će uskoro na promociji, na prvom trenngu i na novoj utakmici u sezoni želeti svojim očima da vide Lionela Mesija. Jer, malo ko i dalje veruje da je on stvarno izabrao Inter. Iz Majamija... Čija je domaća oprema skroz roze boje.

I na kraju, malo o param: Mesi je potpisao dvogodišnji ugovor za platu od 60 miliona evra po sezoni. Sa sponzorskim "varijabilama" on bi mogao da naraste i do 300 miliona. Inter iz Majamija na tržištu vredi 600 miliona evra. Podsećamo, Saudijci su Mesiju nudili 600 miliona samo za jednu sezonu u Al Itihadu.

Izgleda da je Lionel Mesi u dogovoru sa menadžerom, ocem Horheom odlučio da izgleda nije baš sve u parama. Zato "Mesimanija" u Majamiju može da počne.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere