ADO STIŽE NA MARAKANU! Ako sve bude po planu, Crvena zvezda će konačno angažovati reprezentativca Gane

Z. Ćorović

07. 06. 2023. u 12:00

SVI putevi Edmunda Ada (23) ovog leta vode ka "Marakani". Reprezentativac Gane će se najverovatnije uskoro preseliti iz subotičkog Spartaka u Crvenu zvezdu, jer su se sklopile sve kockice za ovaj transfer.

АДО СТИЖЕ НА МАРАКАНУ! Ако све буде по плану, Црвена звезда ће коначно ангажовати репрезентативца Гане

FOTO: FK Crvena zvezda

Ado je crveno-belima postao izuzetno interesantan još pre dve godine, kada je blistao u dresu Šerifa. Prvak Moldavije je tada nadigrao Zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa je "razbio" i zagrebački Dinamo. Usledili su neočekivani podvizi u elitnom takmičenju, Šerif je usred Madrida pobedio Real sa 2:1, a Ado je kao zadnji vezni odigrao "doktorsku" partiju.

Međutim, usledio je pad, Šerif je rasprodao čitavu generaciju, a kada je Zvezda ušla u pregovore da dovede Ada, zapelo je oko previsokog obeštećenja, u iznosu od milion i po evra. Srpski prvak nije želeo da izdvoji toliki novac, što se pokazalo kao dobra procena. Vezista iz Gane je, kao i Šerif, počeo da posustaje, više je bio rezerva nego što je igrao. Na kraju se desilo da je kao slobodan igrač, iznenada u januaru 2023. stigao u Spartak. Pričalo se i tada da iza tog transfera stoji Crvena zvezda, sa ciljem da se Ado postepeno vrati u formu, pa ako se podigne na potreban nivo, da ga dovede.

Snažni vezista je bio standardan u timu iz Subotice, odigrao je ovog proleća 16 utakmica (jedna asistencija) i novi trener crveno-belih Barak Bahar bi voleo da ga vidi na pripremama koje će početi 20. juna. Biće dobrodošao, jer se na poziciji defanzivnog veznog Zvezda najviše oslanjala na Srđana Mijailovića. Kanga i Kangva su mnogo više napadački orijentisani, što važi i za novajliju iz Kopenhagena Marka Stamenića. Zato na "Marakani", pored Ada, razmišljaju da dovedu još jednog ozbiljnog "razbijača" u manevru.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!