SRBI NIŠANE TROFEJ: Sutra u Pragu finale Lige konferencije

N. Iljukić

06. 06. 2023. u 14:12

POSLE finala Lige Evrope u kojem su se Nemanja Gudelj i Marko Dmitrović okitili vrednih trofejom, sutra je pred nama finale Lige konferencije. U Pragu se od 21 sat sastaju Fiorentina i Vest Hem, a priliku da prigrle pehar imaće takođe reprezentativci Srbije Nikola Milenković, Luka Jović i Aleksa Terzić koji su u sastavu italijanske "viole".

СРБИ НИШАНЕ ТРОФЕЈ: Сутра у Прагу финале Лиге конференције

FOTO: EPA

Na "Fortuna areni", fudbalskoj kući Slavije, večeras u Preagu pred 20.000 gledalaca koplja će u finalu da ukrste italijanska i engleska škola fudbala. Kladionice su oprezne i niko nije favorit pred finale, šanse oba tima su podjednake, a navijači očekuju opreznu igru s obe strane. Ulog je veliki: pobediku pripada pehar, nagrada od pet miliona evra i mesto u grupnoj fazi Lige Evrope sledeće sezone. Poraženi dobija srebrne medalje, utešnih tri miliona evra i ne ide nigde, jer ni Fiorentina, a ni Vest Hem nisu obezbedili kroz Seriju A i Premijer ligu izlazak na evropsku scenu, pa im je pobeda u večerašnjem finalu Lige konferencija slamka spasa i idealna prilika da se domognu u suštini najveće premije. A to je direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

U sastavu Fiorentine će najverivatbije od starta biti Nikola Milenković, najverovatnije i Luka Jović, dok će mladi Aleksa Terzić da šansu sačeka sa klupe za rezerve. Trener "viole" Vićenco Italiano voli da igra sa formacijom 4-3-3 sa Brazilcem Arturom Kabralom kao glavnim centarforom, dok njegov kolega s druge klupe Dejvid Mojes više preferira sistem 4-2-3-1, sa Mikailom Antoniom koji će biti najbliži golmanu tima iz Firence.

- Imamo idealnu priliku da uradimo nešto veliko u ovoj sezoni. Put do finala u Pragu je bio više nego naporan i uaspešan za nas. Znam koliko svi u klubu i među navijačima žele ovaj trofej - iskren je bio trener Fiorentine Vićenco Italiano.

Trener Vest Hema, iskusni Dejvid Mojes je sa "čekićarima" prebrinuo glavnu brigu u sezone, a to je opstanak u Premijer ligi, jer je tim bio u zoni ispadanja u Čempionšip.

- Pred nama je velika utakmica. Igraćemo protiv izuzetnog rivala i nadamo se drugom evropskom trofeju u našoj istoriji - kaže Mojes.

Davno se radovali

FIORENTINA i Vest Hem su samo po jednom u svoje klupske vitrine doneli neki evropski trofej i to prilično davno. Italijanski tim je 1961. godine u dvomeču finala bio bolji od škotskog Rendžersa u finalu Kupa pobednika kupova, a Vest Hem je 1965. u finalu na Vembliju protiv Minhena 1860 osvojio isto takmičenje.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri