ČETIRI PUTA VIŠE OD 25: Kilijan Mbape, najbolji francuski fudbaler, izjednačio još jedan rekord

Strelac dva gola (47. i 54. minut) u subotnjoj visokoj pobedi Pari Sen Žermena od 5:0 protiv Ajačija u 35. kolu fudbalskog prvenstva Francske, Kilijan Mbape je sa samo 24 godine ostvario još jedan istorijski uspeh. Naređao je više od 25 postignutih golova četvrtu sezonu zaredom. Drugi gol protiv Ajačija bio mu je ove godine 26. pogodak.

ЧЕТИРИ ПУТА ВИШЕ ОД 25: Килијан Мбапе, најбољи француски фудбалер, изједначио још један рекорд

FOTO: Tanjug/AP

Mbape je na ovaj način izjednačio rekord Tadeuša Tadea Sizovskog, popularnog Sizoa, francuskog fudbalera poljskog porekla koji je istovetan podvig ostvario od 1955. do 1960. godine u dresu pariskog Rasing kluba. Ali, momak iz Bondija ima priliku da samostalno uđe u istoriju, jer se od njega očekuje da i dalje trese mreže za pariske "svece".

Mbape je prošle godine produžio ugovor sa PSŽ bar do 2024, ako ne i do 2025, ukoliko bude iskoristio opciju "dodatne saradnje". Real iz Madrida pre toga dva puta nije uspeo da ga angažuje, a kako sada stvari stoje, neće to uraditi ni ove godine, što znači da bi Kilijan trebalo da nastavi da postiže golove u plavo-crvenom dresu.

S druge strane Pireneja stigla je vest da "kraljevski" klub ne namerava da plati ni evrocent za Mbapea katarskom klubu iz francuske predstonice. Španska "Marka" piše da Real ove godine ne planira da angažuje najboljeg francuskog fudbalera, imajući u vidu da je pod ugovorom i da bi trebalo dobro da odreši kesu.

Subotnjom pobedom protiv Ajačija, s Mbapeom u timu, PSŽ se, inače, približio rekordu od osvajanja 11. titule u francuskom fudbalskom prvenstvu. To mesto trenutno deli sa Sent Etjenom, koji je slavio deset puta. Tri kola pre kraja ima šest bodova više od drugoplasiranog Olimpika iz Marselja.

OPET ZVIŽDUCI ZA LEA

Povratak posle dvonedeljne suspenzije, koja mu je u klubu ukinuta nešto ranije, Lionel Mesi ponovo je u subotu bio na meti nezadovoljnih navijača. Nekoliko zvižduka čulo se pri pomenu njegovog imena prilikom prozivke igrača pre početka meča, a zatim i kada je utakmica počela, kada bi dodirnuo loptu. Najvatreniji navijači PSŽ - "ultrasi", nisu bili na stadionu, jer se nalaze u štrajku.       

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DULJAJ PREKINUO SPEKULACIJE! Otkrio da li je namerno dobio žuti karton pred večiti derbi