KANGVA JUNAK ZVEZDE: Crveno-beli u nadoknadi srušili Vojvodini (FOTO/VIDEO)

Novosti online

13. 05. 2023. u 20:34

FUDBALERI Crvene zvezde pobedili su Vojvodinu sa 2:1 na stadionu "Rajko Mitić", a junak trijumfa bio je Kings Kangva koji je u nadoknadi vremena postigao gol.

КАНГВА ЈУНАК ЗВЕЗДЕ: Црвено-бели у надокнади срушили Војводини (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Nije domaćin blistao, ali uspeo je da dođe do tri boda i tako spreči Novosađane da treći put uzastopno ostanu neporažani na "Marakani". On je u 94. minutu natrčao na loptu koju je izbio Lazarević i smestio je iza leđa Carevića koji je pogledom ispratio kako ona ulazi u mrežu.

Domaćin je idealno počeo utakmicu. Igrao se 9. minut kada je Osman Bukari iskoristio dodavanje Aleksandra Kataija i zakucao je loptu u mrežu rivala.

Molgi su crveno-beli da postignu još neki gol do oslaska na odmor, ali promene rezultata nije bilo. U nastavku susreta gosti su pokazali odličnu igru za koju su nagrađeni izjednačenjem.

Neverovatno šta se dogodilo Ivu Baraju. Ušao je u igru u 57. minutu i odmah postigao gol, a već u 62. morao je da napusti igru zbog povrede koju je zadobio prilikom pogotka koji je dao.

Sve je išlo ka tome da će utakmica biti završena bez pobednika, ali je tim Miloša Milojevića u poslednjih desetak minuta krenuo agresivnije ka golu rivala i nagrađen je u nadokadni vremena.

Ceo plen je mogao da ode i za Novi Sad, no oldični Nikola Čumić je 89. minutu iskosa sa leve strane šutirao preko gola Milana Borjana.

Zvezda je lider na tabeli sa 95 bodova, dok je Vojvodina petom mestu sa 61. Obe ekipe u sredu igraju polufinale Kupa. Crveno-beli gostuju TSC-u, a Novosađani dočekuju Čukarički.

Drugo poluvreme: Zvezda - Vojvodina 2:1

90+5' - Kraj utakmice!

90+4' - Kangva donosi pobedu Zvezdi u poslednjem minutu utakmice. Natrčao je na odbijenu loptu i poslao je iza leđa Carevića koji je samo pogledom ispratio kako ulazi u mrežu.

 

90+1' - Drugo poluvreme produženo je za četiri minuta.

89' - Odlično igra Čumić i malo je falilo asistencije postigne i gol. Šutirao je iskosa sa leve strane, ali lopta je otišla preko gola.

86' - Katai je ušao u šesnaesterac rivala, proigrao je Bukari čiji udarac je uspeo da zaustavio odlični Carević. Deluje da Zvezda dodaje gas kako se meč bliži kraju.

84' - Dobar potez Mijatovića. Sjajno se oslobodio igrača, potom je šutirao sa nekih 20 metara, no na mestu je bio Carević da interveniše.

79' - Crveno-beli pokušavaju da ugroze rivala, no gosti dobro stoji na terenu i crveno-beli ne prete ozbiljnije.

FOTO: M. Vukadinović

71' - Poslednja izmena u Zvezdi. Aleksandar Pešić je zamenio Stefana Mitrovića, a crveno-beli su mogli do prednosti preko Erakovića, ali je Carević odbio loptu na stativu koja je potom završila van terena.

62' - Baraj je ušao dao gol i odmah izašao zbog povrede. Velika šteta. Njega je zamenio Veljko Simić.

57' - Baraj samo što je ušao u igru donosi izjednačenje. Čumić je prošao Viga poslao oštar centrašut koji je igrač Vojvodine dobro ispratio i poslao loptu u mrežu.

 

56' - Nove izmene u Zvezdi. Umesto Rakonjca i Mijailovića u igru su ušli Jovan Mijatović i Kings Kangva. Promena i kod Vojvodine, Kabića je zamenio Iv Baraj.

56' - Dobra prilika za Vojvodinu. Posle centrašuta Čumića iz kornera glavom je šutirao Traore, no lopta je otišla preko gola.

50' - Opet je u šansi bio Rakonjac i opet nije bio precizan. Sada je njegov udarac zaustavio Carević. Antonijević je prvi put na meču stavio na muke Borjana. Kapiten Zvezde je odbranio njegov šut.

48' - Dobra prilika za Rakonjca. Vigo je poslao loptu po zemlji, napadač Zvezde je iz prve šutirao, lopta je ipak otišla visoko preko gola.

46' - Dve promene napravio je Miloš Milojević na startu drugog dela meča. Nemanja Milunović i Irakli Azarov su na terenu, a utakmica je završena za Uroša Spajića i Milana Rodića. Na drugoj strani Vuk Bogdanović i Nikola Čumić su zamenili Igora Jeličića i Radomira Milosavljevića.

Prvi poluvreme: Zvezda - Vojvodina 1:0

Navijače imali su zanimljivu koreografiju i poruku za sve one koji vole Zvezdu da dođu na stadionu u poslednjem kolu protiv Novog Pazara 27. maja.

- Na proslavi titule da se barjaci vijore! - poruka je Zvezdinog severa.

FOTO: M. Vukadinović

45+3' - Kraj prvog poluvremena!

45' - Nova šansa za domaće. Bukari je proigrao Kataija koji je bio sam na levoj strani, ali je on loše šutirao, daleko ispod svojih standarda.

41' - Nema mnogo uzbuđenja od trenutka kada je poveo tim sa "Marakane". Vojvodina u dosadašnjem toku utakmice nijednom nije ozbiljnije zapretila Milanu Borjanu.

27' - Uroš Kabić je u padu nogom po glavi zakačio Srđana Mijailovića kome na licu ima krvi. Lekarska ekipa domaćeg tima mora da ukaže pomoć zadnjem veznom.

21' - Veliku priliku nije iskoristio Bukari. Pobegao je odbrani rivala, ali golman Vojvodine je dobro reagovao i odbio loptu u korner.

FOTO: M. Vukadinović

17' - Prva kakva takva opasnost posle gola bio je pokušaj Kange. Gabonac je to loše uradio, pa Carević nije morao ni da interveniše.

9' - Stižu crveno-beli do pogotka. Katai je povukao kontru, uposlio Bukarija na desnoj strani koji je sjajno šutirao i zakucao je loptu u mrežu Novosađana.

 

5' - Nova šansa za domaće. Bukari je prebacio Vitasa, lopta je stigla do Rakonjca čiji udarac je otišao pored gola. Promene rezultata u ranoj fazi utakmice nema, iako je Zvezda imala dve dobre šanse.

4' - Prva dobra prilika na utakmici. Kanga je šutirao sa 17 metara, Carević je bio dobro postavljen i uspeo je da sačuva mrežu netaknutom.

1' - Počela je utakmica, sa centra su krenuli gostujući fudbalere.

Uoči meča:

Ovaj meč za crveno-bele nema rezultatski značaj, ali sigurno izabranici Miloša Milojevića žele da se revanširaju Novosađanima za onih 1:1 u prvom kolu drugog dela prvenstva.

Sa druge strane tim Radoslava Bataka želi da se vrati dobrim rezultatima nakon poraza od Čukaričkog u prošlom kolu. Takođe, pokušaće ponovo da ostane neporažen na najvećem srpskom staidonu.

Obe ekipe u sredu od 18.30 igraju utakmice polufinala Kupa Srbije. Zvezda gostuje TSC-u, dok Vojvodina dočekuje Čukarički.

Sastavi timova:

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Vigo, Eraković, Spajić, Rodić – Mijailović, Kanga – Bukari, Mitrović, Katai – Rakonjac.

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Vitas, Traore, Antonijević – Topić, Zukić – Jeličić, Kabić, Milosavljević – Milošević.

BONUS VIDEO: NA SAMOM POČETKU: Ovako je Zvezda dala vodeći gol protiv Voždovca na "krovu"

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024