PRESEDAN - PELE U REČNIKU PORTUGALSKOG JEZIKA: Ime najčuvenijeg fudbalera je postalo pridev, evo šta znači

Novosti online

27. 04. 2023. u 20:48

PO mnogim mišljenjima najbolji fudbaler svih vremena, slavni Edson Arantes do Nasimento Pele ulazi na vrlo originalan način u rečnik portugalskog jezika.

ПРЕСЕДАН - ПЕЛЕ У РЕЧНИКУ ПОРТУГАЛСКОГ ЈЕЗИКА:  Име најчувенијег фудбалера је постало придев, ево шта значи

FOTO: Printskrin

Brazilski majstor koji je preminuo krajem prošle godine u 82. godini života i dalje ima svoj zvaničan nalog na jednoj od društvenih mreža koji redovno ažurira neko od članova porodice. 

Zanimljivo je da se juče na tom profilu pojavila informacija kako je pridev Pele uvršten u rečnik portugalskog jezika, a u zvaničnom obrazloženju stoji: 

- Pele: objekat, ili čovek, koji su neobični po vrlini svojih kvaliteta, vrednosti ili superiornosti i ne može da budem jednak nikome, baš kao što je to bio Edson Arantes do Nasimento (1940 - 2022), koji se smatra najboljim sportistom svih vremena izvanredan, neuporediv, jedinstven. Primeri: On je Pele u košarci, on je Pele u tenisu, on je Pele u brazilskoj dramaturgiji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna