PUT PRAVIH VREDNOSTI: OKS za sutra sprema sjajnu izložbu u Kragujevcu

Novosti online

04. 04. 2023. u 22:55

U UNIVERZITETSKOJ galeriji koja se nalazi u okviru Univerzitetske biblioteke u Kragujevcu, u četvrtak, 6. aprila 2023. godine u podne, biće otvorena izložba Olimpijskog komiteta Srbije pod nazivom „Put pravih vrednosti“. Postavka će biti izložena do 10. maja.

ПУТ ПРАВИХ ВРЕДНОСТИ: ОКС за сутра спрема сјајну изложбу у Крагујевцу

FOTO: OK Srbije

Izložba „Put pravih vrednosti“ ima za cilj da upozna širu javnost sa istorijatom i kontinuitetom olimpijskog pokreta, kao i njegovim značajem u našoj sredini od Kraljevine Srbije do danas, sa osvrtom na društveni kontekst i prilike u zemlji.

Na Izložbi će biti predstavljen nastanak olimpizma u našoj zemlji, kao i hronologija učešća naših olimpijaca na Letnjim olimpijskim igrama od 1912. do 2020. godine, sa podacima o samim Igrama, društvenim okolnostima koje su ih pratile, i članovima naših delegacija, kao i manje poznate zanimljivosti u vezi s Igrama. Posetiocima je omogućeno da vide najznačajnije eksponate iz fundusa Olimpijskog muzeja, od prvog učešća Srbije na V Olimpijskim igrama u Stokholmu, prve osvojene medalje u atletici 1948. na Igrama u Londonu, do poslednjih uspeha naših sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Izložbu će otvoriti predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, a prisutnima će se obratiti i Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport grada Kragujevca, Biljana Petrović, prorektor za naučnoistraživački rad Univerziteta u Kragujevca, kao i Stevan Pletikosić, naš proslavljeni olimpijac, osvajač bronzane medalje u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine.

Izložba „Put pravih vrednosti“ je veoma uspešno predstavljena publici u Beogradu i Zrenjaninu tokom 2021. godine i u Požarevcu 2022. godine. Ono što ovu izložbu čini posebnom su vredni eksponati iz fundusa Olimpijskog muzeja koji svedoče o razvoju i uspesima srpskog olimpijskog pokreta, kao što su autentične fotografije, sportska oprema, sportski rekviziti, medalje i razni spisi.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu