PORTUGALAC NA MEČU PROTIV LIHTENŠTAJNA UŠAO U ISTORIJU SVETSKOG FUDBALA: Kristijano Ronaldo bez granica

Novosti online

24. 03. 2023. u 20:30

NE postoje granice za Kristijana Ronalda. I sa punih 38 godina portugalski superstar nastavlja da rešeta mreže rivala u dresu portugalske reprezentacije, a start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj naredne godine je obeležio "penjanjem na fudbalski Mont Everest" pošto je sa 197. utakmicom u nacionalnom timu postao apsolutni rekorder po broju mečeva za reprezentaciju.

ПОРТУГАЛАЦ НА МЕЧУ ПРОТИВ ЛИХТЕНШТАЈНА УШАО У ИСТОРИЈУ СВЕТСКОГ ФУДБАЛА: Кристијано Роналдо без граница

FOTO: Tanjug/AP

- Rekordi su mi motivacija, želim da postanem igrač sa najviše odigranih utakmica za reprezentaciju u istoriji, to bi bilo nešto na šta bih bio ponosan. Ali ne stajem tu, želim i dalje biti pozivan u reprezentaciju - rekao je Portugalac na okupljanju nacionalnog tima.

Rečeno - učinjeno. Na premijeri novog ciklusa protiv Lihtenštajna u Lisabonu Ronaldo je proveo na terenu 78 minuta pre nego što je mesto na terenu ustupio Gonkalu Ramošu, a za to vreme je svoj golgeterski učinak pojačao na 120 pošto je mrežu skromnih gostiju pogađao i sa bele tačke i iz slobodnog udarca.

- Kada je reprezentacija u pitanju posvećenost i iskustvo su veoma važne stavke. Ronaldo ima i jedno i drugo i spreman je da to stavi na raspolaganje reprezentacije i u poznim igračkim godinama. Započeo je novi ciklus na pravi način, onako kako smo svi želeli - istakao je novi selektor Portugalije Roberto Martinez posle ubedljive pobede nad Lihtenštajnom.

Ronaldo je prvu od svojih 197 utakmica za državni tim odigrao sada već davne 2003. protiv Kazahstana u utakmici prijateljskog karaktera. Tokom dve decenije vojevanja u reprezentativnom dresu Ronaldo je stigao do svojevrsne "duple krune". Protiv Lihtenštajna je postao rekorder po broju utakmica, a mnogo pre toga je izbio na vrh po broju golova, a sada je sa dva nova pogotka dodatno pobegao konkurentima na 120.

BONUS VIDEO: "ORLOVI" KRENULI U MISIJU NA EP 2024: Piksi poveo Srbiju ka Nemačkoj 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a