NASLEDIO PIŽONA I BORU: Aleksandar Jankovć treći Srbin koji vodi fudbalere Kine

Z. Ćorović

24. 02. 2023. u 17:47

SPORTSKA velesila kao što je Kina izuzetno ceni srpske stručnjake. Dan nakon što je Aleksandar Saša Đorđević debitovao na klupi kineske košarkaške reprezentacije u pobedi protiv Kazahstana 71:59, najmnogoljudnija zemlja na svetu imenovala je Aleksandra Jankovića za selektora fudbalske reprezentacije.

НАСЛЕДИО ПИЖОНА И БОРУ: Александар Јанковћ трећи Србин који води фудбалере Кине

FOTO: EPA

Ono što je zanimljivo, Jankkovića je treći srpski trener koji će voditi najjaču selekciju Kine.

Pre njega su tu čast imali Vladimir Petrović Pižon (2007. - 2008.), kao i Bora Milutinović sa kojim su Kinezi učestvovali jedini put na svetskom prvenstvu, 2002. u Japanu i Južnoj Koreji.

Janković će predvoditi reprezentaciju Kine na Kupu Azije koji se od 16. juna do 19. jula igra u Kataru, kao i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2026. godine.

Srpski trener je već trenirao nekoliko mlađih selekcija Kine, uključujući i selekciju do 23 godine. Kao prvi trener predvodio je Crvenu zvezdu i Lokeren.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)