LOVREN REKAO ZBOGOM: Hrvat se oprostio od reprezentacije

Novosti online

23. 02. 2023. u 12:18

Hrvatski fudbaler Dejan Lovren oprostio se od reprezentativnog dresa.

ЛОВРЕН РЕКАО ЗБОГОМ: Хрват се опростио од репрезентације

Foto: Tanjug/Photojoiner

Javnosti se obratio pismom:

- Poštovana reprezentacijo, dragi verni navijači, želeo bih da vam se obratim sa nekim ne baš srećnim vestima, ali verujte mi, ovu odluku sam doneo otvorenog srca i posle mnogo razmišljanja. Ovo mi je dosta teško i dok ovo pišem trudim se da ne zaplačem, ali me već dobro poznajete kao čoveka sa srcem i neskrivenim emocijama. Došao je dan kada moram da se oprostim od hrvatske reprezentacije, iako sebe i dalje doživljavam kao vatrenog navijača koji će uvek bodriti svoju reprezentaciju. Maštao sam kao dete da ću igrati na velikim turnirima, u toj najlepšoj majici sa šahovnicom. Prvi put sam obukao crveno-bele kvadrate kada sam imao devet godina i nikada neću zaboraviti taj poseban osećaj – kao da sam obukao Supermenov ogrtač. Osećao sam se moćno, samouvereno, neustrašivo, baš kao moj heroj Supermen. Neopisivo. Zauvek ću pamtiti 8. oktobar 2009. kao zvanični debi za moju domovinu. Prošao sam sve omladinske selekcije, ali sam uvek želeo da osetim taj vrh piramide, a to je A reprezentacija. Ovde sam mogao da pokažem svoje prave veštine celom svetu. Iskreno, očekivao sam više od sebe u početku. Nekoliko puta sam se razočarao svojim nastupima, mislio sam da mogu da dam mnogo više, ali neke stvari se jednostavno nisu poklopile. Da budem potpuno iskren, jednom sam čak razmišljao da te napustim ranije. J***, mladost-ludost, nisam imao mnogo strpljenja sa sobom. Nadam se da to niste uzeli zdravo za gotovo, jer sam na kraju poslušao svoje srce i nastavio, uglavnom zbog vas, dragi fanovi - napisao je Lovren.

U dresu ''kockastih'' je nastupio 78 puta, postigao pet pogodaka, sa Mundijala u Rusiji iz 2018. godine ima srebro, dok je sa Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine doneo bronzu.

BONUS VIDEO: "JOŠ NISMO SKINULI GAĆE" Gordan Petrić poslao zagonetnu poruku

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a