SITI NEMOĆAN U NEMAČKOJ, INTER SILAN U GROTLU MEACE: Hrvat zadao težak udarac Gvardiolinoj četi, otpisani Lukaku se vratio na velika vrata

Novosti online

22. 02. 2023. u 22:52

FUDBALERI Intera rezultatom 1:0 u grotlu svoje "Đuzepe Meace" savladali su Porto, dok je u drugom meču osmine finala Lige šampiona Lajpcig iščupao remi protiv favorizovanog Mančester sitija. Strelac zlata vrednog gola za nemački tim bio je Joško Gvardiol, velika nada hrvatskog fudbala.

СИТИ НЕМОЋАН У НЕМАЧКОЈ, ИНТЕР СИЛАН У ГРОТЛУ МЕАЦЕ: Хрват задао тежак ударац Гвардиолиној чети, отписани Лукаку се вратио на велика врата

FOTO: AP/Tanjug

LAJPCIG - MANČESTER SITI 1:1

SASTAVI:

Lajpcig: Blasvič, Gvardiol, Orban, Klosterman, Halstenberg, Šlager, Laimer, Forsberg, Soboslai, Verner, Andre Silva

Mančester siti: Ederson, Ake, Akandži, Dias, Voker, Rodri, Gundogan, Silva, Griliš, Marez, Haland

INTER - PORTO 1:0

SASTAVI:

Inter: Onana, Škrinjar, Aćerbi, Bastoni, Darmian, Dimarko, Mihitarijan, Čalhanoglu, Barela, Martines, Džeko

Porto: Kosta, Pepe, Marćano, Žoao Mario, Zaidu, Galenjo, Grujić, Uribe, Otavio, Taremi, Pepe

Uskoro opširnije...

DRUGO POLUVREME

KRAJ MEČEVA

86 minut - Lukaku! Gol za otpisanog napadača Intera, prihvatio je svoj odbitak i spakovao loptu u mrežu! Inter – Porto 1:0!

SNIMAK GOLA MOŽETE VIDETI KLIKOM OVDE.

78. minut - Crveni karton u Milanu! Otavio je preterao, Jovanović ga je bez razmišljanja poslao u svlačionicu i Porto ostaje sa igračem manje!

70. minut - Izjednačenje! Greška odbrane Sitija i gol za Joška Gvardiola koji je izjednačio na 1:1!

Fenomenalno je skočio hrvatski fudbaler, propao je golman Ederson i lopta je završila u mreži ekipe trenera Pepa Gvardiola.

SNIMAK GOLA MOŽETE VIDETI KLIKOM OVDE.

FOTO: AP/Tanjug

57. minut - Ponovo čudesni Onana spašava Inter! U dva navrata je kamerunski golman skidao loptu sa gol linije, period dominacije Porta. 

55. minut - Au, kakva šansa za Porto! Munjevita kontra, Taremi je primio loptu u kontri, odlično iz trka uputio udarac koji je išao u sam ugao gola Intera, ali Onana krajnjim naporima sprečava Portugalce da dođu do vođstva.

53. minut - Probudio se Lajpcig! Henriks pogađa spoljni deo mreže nakon pokušaja glavom iz kaznenog prostora Sitija. Tek drugi udarac Nemaca ka golu Edersona ove večeri.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Lajpcigu i Milanu!

PRVO POLUVREME

KRAJ PRVIH POLUVREMENA

41. minut - Tenzije na Meaci, ali srpski arbitar Jovanović drži nivo! Želeli su igrači Intera da dobiju penal posle starta Galena, srpski sudija je bio odlučan u odluci, a potom je nastao haos na terenu zbog sukoba igrača obe ekipe. Podelio je Jovanović žute kartone i smirio uzavrele glave.

FOTO: AP/Tanjug

36. minut - Grujić je umalo postigao gol! Topovski je šutirao iz kaznenog prostora reprezentativac Srbije, Onana je odbranio, a odbitak Galeno nije uspeo da spakuje u praznu mrežu!

36. minut - Ponovo opasan Mančester siti! Bernardo Silva je još jednom pokazao kakvog kreativca u svojim redovima ima Pep Gvardiola. Fenomenalno je progirao Džeka Griliša, a lopta nakon njegovog snažnog udarca odlazi preko gola. 

27. minut - Mančester siti vodi! Konačno je pukla odbrana Lajpciga, Rijad Mahrez je bio siguran egzekutor posle greške domaćih igrača!

SNIMAK GOLA MOŽETE VIDETI KLIKOM OVDE.

FOTO: AP/Tanjug

26. minut - Porto prvi put preti! Marko Grujić je pokušao spoljnom sa distance nakon što mu je Galeno odložio loptu, ali udarac srpskog veziste ide preko gola.

25. minut - Lajpcig u potpunosti potisnut na svoju polovinu, ali bunker Marka Rozea i dalje odoleva pred svim napadima Sitija. 

18. minut - Opasno! Čalhanoglu je pokušao šutem iz skraćenog kornera, ali je golman bio na pravom mestu. Treća dobra šansa za tim iz Milana.

17. minut - Marez je sa nekih 18 metara iz izgledne pozicije tukao, ali lopta nakon njegovog pokušaja iz slobodnog udarca pogađa samo živi zid.

12 minut - Velika šansa Inter! Savršen centaršut Dimarka, lopta pada na glavu Lautara Martineza, ali njegov pokušaj iz zicer-prilike odlazi daleko iznad gola. 

Foto: Tanjug

10. minut - Na Red Bul areni je u toku 10. minut meča, očekivana inicijativa građana koji kontrolišu posed, ali u uvertiri odlično funkcioniše defaziva Lajpciga.

2. minut - Odmah šansa za Inter! Dimarko je imao veliku priliku za gol, ali je odbrana Porta dobro reagovala.

1. minut - Mečevi su počeli! 

SASTAVI LAJPCIG - MANČESTER SITI

FOTO: Printskrin/Rezultati.com

 

SASTAVI INTER - PORTO

FOTO: Printskrin/Rezultati.com

 

UOČI MEČA LAJPCIG - KELN

Domaćin igra solidno u poslednje vreme, nakon što je jako otvorio drugi deo sezone usledili su remi sa Kelnom i poraz od Union Berlina, ali izabranici Marka Rozea su za vikend bili bolji od Volfsburga i vratili su se na pobedničke staze. Mančester siti je za vikend ispustio priliku da se održi na prvom mestu Premijer lige kada je podelio bodove na ''Siti graundu'' i sada ponovo mora da juri vodeći Arsenal.

Lajcpig je zauzeo drugo mesto u grupi ''F''. Bio je prvi na ulasku u poslednje kolo grupne faze, ali nije mogao da odoli Realu na ''Santijago Bernabeu'' i morao je da se zadovolji drugom pozicijom. ''Bikovi'' nisu imali sreće na žrebu i izvukli su favorita broj jedan po kladionicama za osvajanje ovog takmičenja. Što se tiče nemačkog prvenstva, domaćin je trenutno peti na tabeli Bundeslige sa 39 osvojenih bodova i očekuje ga velika borba za neko od mesta koje vodi u Ligu šampiona iduće sezone.

Pep Gvardiola je u svojoj sedmoj sezoni na klupi ''građana'', osvojio je svako takmičenje sem Lige šampiona i oran je da konačno donese ''ušati'' trofej u vitrine kluba. Gost je grupnu fazu završio bez poraza, ostvario je četiri pobede uz dva remija sa gol-razlikom 14:2 i zauzeo je prvo mesto u grupi ''G''. Ekipu u ovom takmičenju golgeterski predvodi Erling

Holand. Sjajni Norvežanin je tresao mrežu pet puta do sada i spreman je da poveća tu cifru. Kao što smo već rekli, Siti je za vikend ispustio bodove protiv Notingema i sada ima dva poena manje od Arsenala, a uz to je odigrao meč više od ''tobdžija''.

Ove dve ekipe su se susrele pre dve godine u grupnoj fazi Lige šampiona kada su oba tima ostvarila po jednu pobedu.

Domaćin će biti bez Dialoa, Gulašija i Danija Olma, dok Gvardiola ne može da računa na Mendija i Stounsa, a nastup Kevina de Brujnea je neizvestan zbog prehlade.

UOČI MEČA INTER - PORTO

Domaćin igra dosta dobro nakon pauze, prošle godine je stao u osmini finala Lige šampiona i ima dobru priliku da ove sezone ode barem korak dalje, ali morao bi da trijumfuje večeras na ''Đuzepe Meaci'' kako bi sa pozitivnim rezultatom dočekao revanš u Portugalu.

Porto je u fantastičnoj seriji, vezao je deset uzastopnih pobeda u svim takmičenjima i sa dosta samopouzdanja dolazi u Milano.

Domaćin je bio u takozvanoj ''grupi smrti'' u prvoj fazi takmičenja. Bajern je sa 18 poena dominantno zauzeo prvo mesto, ali ''neroazuri'' su dobili borbu sa Barsom za drugo mesto i plasirali su se u osminu finala sa deset poena.

Ključni rezultati su bili pobeda protiv Katalonaca kod kuće i remi sa njima na ''Nou kampu''.

Najbolji strelac ekipe u najelitnijem evropskom takmičenju je veteran Edin Džeko sa tri postignuta gola. Što se tiče domaćeg prvenstva, izabranici Simonea Inzagija trenutno zauzimaju drugo mesto na tabeli Serije A. Za vikend su savladali Udineze sa 3:1 i zaostaju 15 bodova za liderom Napolijem.

Porto je u dominatnom stilu završio prvu fazu i kao lider grupe ''B'' dočekuje osminu finala.

Nakon nešto slabijeg početka takmičenja u poslednje tri utakmice je savladao Leverkuzen, Briž i Atletiko Madrid i sa 12 poena zauzeo prvo mesto. ''Zmajevi'' su u fantastičnoj formi, poslednji poraz doživeli su desetog oktobra u derbiju protiv Benfike.

Nakon tog neuspeha ostvarili su 19 pobeda i odigrali tri remija, što znači da su neporaženi na prethodne 22 utakmice u svim takmičenjima! Serđo Konseisao je ukomponovao ekipu koja je trenutno druga na tabeli portugalskog prvenstva i zaostaje pet bodova za gradskim rivalom Benfikom.

Ova dva tima su se poslednji put susrela u grupnoj fazi Lige šampiona 2004/2005. kada je viđena po jedna pobeda na obe strane.

Inzagi ne može da računa na Koreu i Dalbera.

Porto u Milano dolazi bez Evanilsona, Kardoza, Gabrijela Verona i Meišeda, dok su pod upitnikom nastupi Galena, Otavija i Uribea.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri