PARTIZAN UPUTIO PISMO ZAJEDNICI SUPERLIGE: Vratite derbi na 1. mart, ne pita se samo Zvezda

M. Blažić

17. 02. 2023. u 14:39

PARTIZAN je danas poslao dopis Zajednici Superlige reagujući na odluku da se večiti derbi pomeri za dan ranije u odnosu na prvobitno planirani termin.

ПАРТИЗАН УПУТИО ПИСМО ЗАЈЕДНИЦИ СУПЕРЛИГЕ: Вратите дерби на 1. март, не пита се само Звезда

FOTO: M. Vukadinović

Saopštenje kluba iz Humske prenosimo u celosti, bez redakcijskih izmena.

- Poštovani, Fudbalski klub "Partizan" koristi ovu priliku da Vam se obrati u vezi sa terminom odigravanja utakmice 24. kola Superlige Srbije FK "Crvena Zvezda" - FK "Partizan", zakazane za 2. mart 2023., sa početkom u 18 časova. Iz sredstava javnog informisanja smo danas saznali da je domaćin utakmice FK "Crvena Zvezda" samoinicijativno zakazao utakmicu za 1. mart 2023, sa početkom u 19 časova, iako ste vi kao organ nadležan za određivanje termina odigravanja utakmica već odredili termin utakmice i to objavili još 14.02.2023.godine.

FK "Partizan" ovim putem zahteva da termin gore navedene utakmice ostane 2.mart 2023.godine, u 18 časova, kao što je prvobitno i određeno Vašom odlukom. Ne ulazeći u razloge zbog čega domaćin utakmice ne poštuje odluku organa koji rukovodi takmičenjem, a što do sada nije zabeleženo, ističemo da FK "Partizan" kao jedini preostali predstavnik srpskog fudbala u UEFA takmičenjima, u četvrtak, 23.02. igra revanš utakmicu plej of runde UEFA Lige Konferencija protiv FK "Šerif" iz Moldavije. Eventualnim plasmanom u dalju fazu takmičenja, FK Partizan će uvećati i nacionalni UEFA koeficijent i time ostvariti benefit za sve klubove iz Srbije.

Kako se navedena utakmica UEFA Lige konferencija igra u četvrtak, 23.02, FK "Partizan" će utakmicu 23. kola Superlige Srbije sa FK "Radnički 1923" odigrati u nedelju, 26.02. Verujemo da ste Vi kao direktor takmičenja, raspolagali sa svim ovim informacijama, te u dogovoru sa kompanijom "TV Arenasport" koja je vlasnik ekskluzivnih prava na prenose utakmica i odredili datum odigravanja utakmice između FK "Crvena Zvezda" i FK "Partizan" za 2.mart 2023.

FK "Partizan" je neprijatno iznenađen činjenicom da se došlo u situaciju da se ne poštuju odluke organa takmičenja, što bi predstavljalo opasan presedan. Odigravanjem utakmice u sredu, 1. marta, FK "Partizan" bi bio doveden u neravnopravnu poziciju u odnosu na protivnika, obzirom da bi imao dan manje za pripremu navedene utakmice od protivnika.

Smatramo da se termin odigravanja najveće utakmice srpskog fudbala ne sme dovoditi u pitanje, kako bi na vreme svi učesnici mogli da naprave plan i program pripreme. Takođe, utakmici će prisustvovati i gledaoci iz inostranstva, među kojima i mnogi predstavnici najvećih klubova Evrope, te dovođenje u zabludu javnosti oko termina utakmice, ne doprinosi duhu fer pleja i sportske atmosfere uoči utakmice - stoji u saopštenju koje je potpisao generalni direktor Partizana Miloš Vazura.

Podsetimo, večiti derbi je prvobitno trebalo da bude odigran 2. marta od 18 sati, a Zvezda je danas na zvaničnom sajtu objavila da se meč igra 1. marta od 19 sati.

BONUS VIDEO: Grupi partizanovaca zabranili ulazak u Moldaviju jer su Srbi?!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!