DIREKTOR LASK O DOLASCIMA NAŠIH IGRAČA: "Srbima leži austrijska Bundesliga"

Z. Ćorović

09. 02. 2023. u 12:00

AUSTRIJSKA Bundesliga počela je kao magnet da privlači fudbalere iz Srbije i Superlige. U zimskom prelaznom roku četvorica dobrih igrača odlučili su tamo da nastave karijeru: Zvezda je prvo pozajmila talentovanog Nemanju Motiku u Luštenau, pa prodala napadača Mustafu ekipi LASK. Defanzivac Partizana Alekdsandar Lutovac prešao je u Rid, dok je mladi napadač Milana Marko Lazetić otišao da se kali u Altah.

ДИРЕКТОР ЛАСК О ДОЛАСЦИМА НАШИХ ИГРАЧА: Србима лежи аустријска Бундеслига

Foto Tviter LASK

Prošlog leta, Strahinja Pavlović je pojačao Salcburg.

- Austrijska liga raste i napreduje iz godine u godinu - kaže za "Novosti" Radovan Vujanović (40), sportski diretkor ekipe LASK. - Ovde se igra brz fudbal, sa dosta trčanja i presinga. Naši igrači su talentovani i tehnički se brzo prilagode, ali da bi se uklopili moraju da budu izuzetno fizički spremni. Ko se pokaže, brzo odavde odskoči u najjače lige petice. Na utakmicama mog LASK redovno bude 15-20 skauta, od toga ih je bar deset iz nemačke Bundeslige. Najjača liga Austrije broji 12 klubova i zbog jakog rejtinga, prvih pet igra u evropskim takmičenjima.

Vujanovićev LASK je pre par dana pazario mladog napadača Mustafu iz Crvene zvezde.

- Pratili smo ga dugo, znamo ga dobro, gledali smo ga i u Turskoj na pripremama. Svi smo hteli da dovedemo Mustafu, od skauting sužbe, do trenera. Na kraju, zadovoljni smo što smo angažovali mladog igrača, koji ima potencijal da igra sve tri pozicije u napadu. Brzina mu je adut, kojim pravi razliku, daćemo mu pravu šansu, nema pritisak. Zahvalio bih se i Crvenoj zvezdi što nam je poslednjeg dana prelaznog roka odobrila transfer.

Dvojica bivših igrača crveno-belih, Branko Jovičić i Filip Stojković, standardni su prvotimci LASK.

- Obojica su se odlično uklopili, imaju jak karakter, pobednički mentalitet, napreduju. Želimo i da Mustafa ide tim putem. Imamo i dobre odnose i sa Čukaričkim, nedavno smo poslovali oko transfera mladog reprezentativca Jovana Lukića, planirali smo da proširimo saradnju - ističe Vujanović.

TROFEJ U SNOVIMA

LASK se trenutno nalazi na trećem mestu u ligi, plasirao se nedavno u polufinale Kupa Austrije.

- Došao sam pre godinu i po dana na funkciju sportskog direktora sa ciljem da donesem trofej. Igrao sam u ovom klubu, živim sa porodicom 11 godina u Lincu i ostvarenje sna bi bilo osvajanje pehara. Kada sam stigao, bili smo poslednji, napravljena je reorganizacija, angažovan novi trener. U februaru otvaramo stadion, koji će biti jedan od najlepših u zemlji. Na dobrom smo putu, ali još ništa nismo osvojili - ističe Vujanović.

ZA LASK DAO 80 GOLOVA

RADOVAN Vujanović je rodom iz Aranđelovca, sa 18 godina je kao mlad fudbaler otišao u Austriju, a dobar deo karijere proveo je u Nemačkoj. Igrao je i za Hanzu, Magderburg, Paderborn, Vehen, Fortunu, Austriju 2... kao golgeter je najzapaženiji učinak imao u ekipi LASK, u kojoj je za tri sezone postigao 80 pogodaka.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja