"AKO PROSINEČKI BUDE IGRAČ, POJEŠĆU DIPLOMU": Ovo je istina o odnosu legende Zvezde i Ćire Blaževića

Novosti online

08. 02. 2023. u 09:04

HRTVATSKI trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini posle duge i teške borbe sa rakom.

АКО ПРОСИНЕЧКИ БУДЕ ИГРАЧ, ПОЈЕШЋУ ДИПЛОМУ: Ово је истина о односу легенде Звезде и Ћире Блажевића

Facebook/screenshot/Miroslav Ćiro Blažević

Bez obzira na sve uspehe koje je Blažević beležio u karijeri, jedan promašaj večno ga je pratio kroz karijeru.

Reč je o Robertu Prosinečkom kog se "odrekao" dok je bio trener Dinamo Zagreba, rekao je "da će pojesti svoju trenersku diplomu", ako od njega postane igrač, da bi potom "Žuti" postao šampion Evrope i sveta sa Crvenom zvezdom, a potom i jedan od retkih igrača koji su nosili dresove i Real Madrida i Barselone. 

- Novinari su pisali da sam budala, kako nisam video takav talenat. Naravno da sam ga video. Igrali smo prvenstvenu utakmicu sa Željezničarom u Zagrebu, a pre smo potpisali ugovor sa Robijem Prosinečkim. Zaigrao je, dao gol i bio sam miran, ispričao je Ćiro Blažević pre oko godinu dana u jednom intervjuu.

- A sad ću otkriti što nikad nikome nisam rekao, žao mi je što je lošeg zdravlja kao i ja, ali vreme je da ljudi nakon 34 godine saznaju istinu. Ante Pavlović poništio je taj ugovor s obrazloženjem da nije potpisan u prostorijama Saveza. Kako ćete na ulici potpisati, rekao je. Iskreno, nisam znao za to. I tako je Prosinečkog odveo u Crvenu zvezdu, rekao je Blažević.

Blažević je tvrdio da je sa Prosinečkim uvek bio u odličnim odnosima.

- To je istina, sve drugo su laži. Prosinečki i ja se ljubimo, grlimo i volimo svaki put kad se vidimo, samo čekam kad će progovoriti tu istinu. Dosta mi je priča da je Ćiro darovao Zvezdi Prosinečkog. Nije tačno. Prosinečki je bio dete, njega je vodio otac u kompaniji s Pavlovićem koji je imao relacije u Zvezdi, bio je glavni sekretar FSJ i obećao im je da će sve srediti. Iza mojih leđa. Bio sam previše administrativno naivan, nisam znao da je u stanju poništiti što sam potpisao, rekao je tada Blažević.

Njih dvojica su se redovno družili i na kafama, tako da je nedavno Ćiro podelio i zajedničku fotografiju:

- Pitali su me iz Luvra da im ustupim ovu sliku, ali ja sam rekao da ne dam. Nju ću okačiti tamo gde će je najviše naših navijača videti - kod mene na Fejsbuk! Robi i ja vas pozdravljamo s naše redovne kafe i zahvaljujemo vam što nas u tolikom broju pratite i volite.

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!