MIHAJLO ZALUDEO ENGLESKU: Stigao u Premijer ligu i na prvom meču oborio rekord

Novosti online

24. 01. 2023. u 18:23

PREMIJER liga je zanimljiva sama po sebi, jer predstavlja najjače fudbalsko prvenstvo na svetu. A kada njoj dodate zimski prelazni rok, odnosno termin "fudbalski transferi", koji uvek budi nadanja navijača, i u sve to ubacite i detalje o igračima koji vrede 100 miliona evra, a oni na debiju obore rekord... e, onda to postane najvažnija fudbalska priča na Ostrvu. A i drugde.

МИХАЈЛО ЗАЛУДЕО ЕНГЛЕСКУ: Стигао у Премијер лигу и на првом мечу оборио рекорд

FOTO: Tanjug/AP

Mlada zvezda ukrajinskog fudbala Mihajlo Petrovič Mudrik nedavno je prešao u Čelsi.

U transferu "vrednom" 100 miliona evra, a koji se činio da će biti obavljen na relaciji Šahtjor - Arsenal, a ne da Mudrikov novi klub bude Arsenalov veliki gradski rival, pomenuti Čelsi, ovaj 22-godišnjak je stigao u tabor "plavaca" prilično pompezno i - odmah oborio rekord.

Naime, tri sedmice nakon što je 5. januara proslavio rođendan, debitovao je za Čelsi u derbiju sa Liverpulom (0:0), a tom prilikom je, nakon što je kao rezervista ušao u igru u 55. minutu, uspeo da u jednom trenutku na terenu razvije brzinu trčanja od čak 36,63 kilometara na sat.

To njegovo ostvarenje iz 21. kola šampionata je najbrža brzina koja je ostvarena u ovoj sezoni Premijer lige.

Nadmašio je dosad vodećeg, Entonija Gordona iz Evertona (36,61 kilometara na sat), Darvina Nunjeza iz Liverpula (36,53), Erlinga Holanda iz Mančester sistija (36,22) i Denisa Zakariju iz Čelsija (36,09).

Kako igra Mihajlo Mudrik?


Podsećajući na neke slavne "desetke" pre njega, a taj broj je tokom cele karijere nosio na dresu, driblinzima i majstorijama Mudrik je u poslednjih sezonu i po privukao pažnju evropskih giganata.


O tome šta Mihajlo Mudrik ume s loptom, i koliko nemoćno nekada rivali deluju pred njim, pogledajte i sami u ovim snimcima:
Naravno, kada se pojavi ovakav talenat, onda se paralelno sa željom velikana da ga angažuju, pojavi i želja aktuelnog kluba da se što više zaradi.

Iako je, usled rata koji je zadesio Ukrajinu, za Mudrikom samo 29 prvenstvenih nastupa za Šahtjor, njegova cena je dostigla pomenutih 100 miliona evra.

Najveći/najskuplji transferi u istoriji fudbala

Kako je pomenuti 22-godišnjak iz Ukrajine stvarno kupljen za toliko novca, sa tih 100 miliona evra od ovog januara deli deseto mesto na listi najskupljih transfera svih vremena sa Edenom Azarom (prelazak iz Čelsija u Real), Kristijanom Ronaldom (transfer iz Reala u Juventus) i Geretom Bejlom (iz Totenhema u Real).

Najskuplji transferi u istoriji fudbala je i dalje 222 miliona evra, koliko je Pari Sen Žermen platio za Nejmarov dolazak iz Barselone, a na drugom mestu je takođe PSŽ, i to zbog 180 miliona Monaku za Kilijana Mbapea.

BONUS VIDEO: Vredelo je učestvovati - Koliko su zaradile reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili