ŠTA LI ĆE REĆI RUSI? Milijarder dao novac za vojsku Ukrajine i najavio dolazak fudbalskog giganta "u ukrajinski Donjeck"

Novosti online

16. 01. 2023. u 19:32

PREMIJER liga je ponovo iznedrila najzanimljiviji fudbalski transfer, jer je ovaj zimski prelazni rok obeležio "momak od 100 miliona evra". Ipak, njegov dolazak u londonski klub "ispratila" je i jedna izjava koja se neće svideti Rusiji.

ШТА ЛИ ЋЕ РЕЋИ РУСИ? Милијардер дао новац за војску Украјине и најавио долазак фудбалског гиганта у украјински Доњецк

FOTO: Tanjug/AP

Naime, Mihajlo Petrovič Mudrik, dosadašnja mlada zvezda Šahtjora, prešla je za pomenutu sumu u Čelsi.

To ne bi bilo ništa čudno, imajući u vidu da je ovaj 22-godišnji Ukrajinac zaista majstor s loptom, što možete videti i u snimcima pred vama...

... ali je strasti uzburkao gazda Šahtjora, Rinat Ahmetov.

Klub iz grada Donjecka odavno već tamo ne nastupa, jer je Donjeck postao glavni grad najpre samoproglašene Donjecke Narodne Republike, a onda i sastavni deo Ruske Federacije nakon nedavnih odluka ruskih vlasti.

FK Šahtjor je "izmešten" u Poljsku, tamo i igra svoje međunarodne mečeve, u Ligi šampiona, a odande je poruku i poslao Ahmetov nakon što je Čelsiju uspeo da proda Mudrika za 100 miliona evra:

- Ponosni smo na Mudrika. Odigraćemo sa Čelsijem prijateljski meč na Donbas areni u ukrajinskom Donjecku. Dajem danas 25 miliona dolara za pomoć našim vojnicima, braniocima, i njihovim porodicama - prenosi reči Rinata Ahmetova Italijan Fabricio Romano, "mag fudbalskih transfera".

Najveći/najskuplji transferi u istoriji fudbala

Kako je pomenuti 22-godišnjak iz Ukrajine stvarno kupljen za 100 miliona evra, time je dospeo na deobu desetog mesto na listi najskupljih transfera svih vremena. Na toj poziciji su još i Eden Azar (prelazak iz Čelsija u Real), Kristijano Ronaldo (transfer iz Reala u Juventus) i nedavno penzionisani Geret Bejl (iz Totenhema u Real).

Najskuplji transfer u istoriji fudbala je i dalje 222 miliona evra, koliko je Pari Sen Žermen platio za Nejmarov dolazak iz Barselone, a na drugom mestu je takođe PSŽ, i to zbog 180 miliona Monaku za Kilijana Mbapea.

BONUS VIDEO: Vredelo je učestvovati - Koliko su zaradile reprezentacije na Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega