STREPNJA RASTE! Ovako je Novak Đoković sakrivao problem koji ga je snašao pred sam početak Australijan opena (FOTO)

Novosti online

16. 01. 2023. u 19:18

NOVAK Đoković kaže da je spreman za Australijan open, ali... Najpre je bio otkazan jedan njegov trening, a onda drugi termin bio odložen. Šta se, zapravo, sa Noletom dešava?

СТРЕПЊА РАСТЕ! Овако је Новак Ђоковић сакривао проблем који га је снашао пред сам почетак Аустралијан опена (ФОТО)

Tanjug

Podsetimo, iako je prvobitno skinut sa rasporeda onih koji će u ponedeljak vežbati, nešto kasnije se "peti reket sveta", što mu je trenutni status na ATP listi, pojavio na terenu. Međutim, upadljiv je bio zavoj oko leve noge koji i te kako brine Novakove pristalice.

Srbina muči zadnja loža pomenute noge, ali se svi u njegovom stručnom štabu, kao i oni koji za njega navijaju, nadaju da će on u potpunosti biti spreman da napadne jubilarnu 10. titulu na Australijan openu gde ga prošle godine nije bilo zbog stvari koje nemaju veze sa sportom.

Đoković je, kao što je od ranije poznato, u nedelju otkazao trening. Želeo je, verovatno, da dobije dan više za oporavak posle problema koji je povreda pravila na turniru u Adelejdu, gde je na kraju osvojio trofej.

I u ponedeljak su prve informacije s drugog kraja sveta - iz Melburna, bile zabrinjavajuće jer je i drugi trening velikog teniskog šampiona i vlasnike 21 grend slem titule bio otkazan.

Ipak, nešto kasnije se Srbin zajedno sa svojim stručnim štabom pojavio na terenima u Melburnu i odradio je sparing sa Karlosom Gomesom, a dozu zabrinutosti izazvao je zavoj koji je Novak imao oko leve noge.

Na fotografijama koje su pred vama, možete videti kako je Nole na momente, prilikom sedenja, prekrivao velikim peškirom noge, kako trening koji je bio zatvoren za javnost - ne bi previše toga o stanju noge otkrio njegovom prvom rivalu u Melburnu:

Ipak, iako se zavoj video, ostaje nada da su Noletove reči da je "sve u redu" zaista pravo stanje stvari, te da će u punoj snazi krenuti po jubilarni trofej na AusOpenu.

Kada igra Novak Đoković?

Đoković meč prvog kola na Australijan openu, na kome ima čak devet titula, igra u ponedeljak od 11 časova po srednjoevropskom vremenu, a rival mu je Španac Roberto Karbaljes Baena. Pre tog duela, od 9 časova, na Rod Lejver areni igraju Uns Žaber iz Tunisa i Tamara Zidanšek iz Slovenije.

Srpski dan na AusOpenu

Srpski teniser Filip Krajinović u prvom kolu igra protiv devetog nosioca Danca Holgera Runea. Taj duel je drugi na programu Kia arene, na kojoj takmičenje počinje u 1 čas posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Drugi meč na terenu broj šest igraće Miomir Kecmanović protiv Čileanca Nikolasa Jarija, dok će od 1 čas posle ponoći na terenu broj 14 početi duel Lasla Đerea i Belgijanca Zizua Bergsa.

Između ostalih u utorak u prvom kolu igraće Britanac Endi Marej protiv 13. nosioca Italijana Matea Beretinija, Rus Andrej Rubljov protiv Austrijanca Dominika Tima i Špankinja Garbinje Muguruza protiv Belgijanke Eliz Mertens.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a