ENGLESKA TUGUJE: Preminuo bivši svetski šampion

Novosti online

23. 12. 2022. u 12:21

Legendarni engleski fudbaler Džordž Koen, jedan od junaka nacionalnog tima koji je pobedio na Svetskom prvenstvu 1966. godine, preminuo je u svojoj 83. godini života.

ЕНГЛЕСКА ТУГУЈЕ: Преминуо бивши светски шампион

Foto: Arhiva Novosti

Koen je za reprezentaciju Engleske debitovao 1962. godine protiv Urugvaja i ubrzo je postao nezamenjiv član defanzivne linije Gordog Albiona.

Bio je zamenik kapitena Engleske u tom finalu SP 1966. protiv Zapadne Nemačke, a poslednju međunarodnu utakmicu odigrao je samo godinu dana kasnije. Zanimljivo, Koen je čitav svoj fudbalski vek proveo u Fulamu.

- Svi koji su povezani sa FK Fulam su jako tužni kada su saznali za smrt jednog od naših najvećih igrača ikada - stoji u saopštenju Fulama za koji je Koen odigrao 459 nastupa.

Nakon Koenove smrti, samo su Bobi Čarlton i Džef Herst ostali kao jedini preživeli članovi startne postave engleske reprezentacije koja je slavila u finalu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)