CRNO-BELI TUGUJU Preminuo čuveni trener omladinaca Partizana Nedeljko Kostić

Novosti online

08. 12. 2022. u 16:23

NEKADAŠNjI direktor omladinske škole i skauting službe Partizana, Nedeljko Kostić, preminuo je danas u 75. godini, saopštio je fudbalski klub iz Humske.

ЦРНО-БЕЛИ ТУГУЈУ Преминуо чувени тренер омладинаца Партизана Недељко Костић

FOTO: FK Partizan

- Kostić se nikada se nije profesionalno bavio fudbalom, ali to mu nije smetalo da ostvari trenersku karijeru vrednu svakog poštovanja, kao i da se okiti laskavom titulom 'srpskog Murinja', kada su u pitanju mlađe kategorije. Profesionalni stručnjak je postao već u 24. godini, kada je u isto vreme bio trener, skaut i glavni administrativac nekada čuvene Galenike. U to vreme, klub se takmičio u Srpskoj ligi, ali su zato sve njegove mlađe selekcije, počev od pionira, vršnjacima 'uzimale meru', naveo je Partizan.

Kostić je trenirao nekadašnji Sartid i gnjilansku Crvenu zvezdu.

- On se 1998. godine vratio tamo gde se najbolje oseća - među razdragane crno-bele klince koji upijaju svaku njegovu reč. I to, ni manje ni više, nego kao zamenik Vladice Kovačevića, tadašnjeg direktora Omladinske škole Partizana. Potom je 14 godina i sam vodio brigu o budućim nadama 'crno-belih' i tokom tog perioda - zahvaljujući njegovom nepogrešivom osećaju da locira majstore koji su još u fudbalskim pelenama - Partizan nije oskudevao u talentima. Partizan je ostao bez još jednog prijatelja i legende, zaključuje se u saopštenju Partizana.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)