ČAST SRPSKOG FUDBALA SE BRANI U HUMSKOJ: Partizan je jedini naš tim koji će dočekati proleće u Evropi

Novosti online

03. 11. 2022. u 22:52 >> 22:53

PARTIZAN je ostvario svoj veliki ovosezonski cilj, "prezimiće" u Evropi - i to kako! Crno-beli su, nošeni nestvarnom podrškom mališana koji su ispunili tribine u Humskoj, ispustili pobedu u 6. kolu Lige konferencija - Slovacko je odoleo, izborivši 1:1, pa iako se po crno-bele desio idealan epilog meča Keln - Nica (2:2), ekipa trenera Gordana Petrića nije uspela da kao prva u grupi direktno ode u osminu finala, već će kao drugoplasirana morati da igra u tzv. "plej-ofu", odnosno šesnaestini finala.

ЧАСТ СРПСКОГ ФУДБАЛА СЕ БРАНИ У ХУМСКОЈ: Партизан је једини наш тим који ће дочекати пролеће у Европи

FOTO: M. Vukadinović

Zbog kazne UEFA na tribinama nisu bili stariji, već isključivao mladi navijači crno-belih, koji su pohitali sa svih strana Balkana u Humsku i na stadionu, njih 17.256 stvorilo nestvarnu atmosferu.

Ali, onaj Petrićev motivacioni govor igračima, kada se prvi put desila ovakva navijačka situacija, sada nije urodila plodom, jer je Partizan isprva delovao previše oprezno, a njegovi igrači isuviše povučeni da bi stavili "otpisanom" rivalu ko je ko na ovom stadionu, a i u grupi.


To je omogućilo ekipi Slovackog da preuzme inicijativu, stvara ne toliko opasne, ali često obećavajuće prilike, no prvi pravi udarac zadao je Partizan.

On  je poveo zahvaljujući činjenici da je Kalabiška u 39. minutu igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Bibras Natho je nastavio svoj niz nepogrešivo izvedenih jedanaeteraca, no kada je meč nastavljen, crno-beli nisu uspeli da udvostruče prednost.

Golman Popović je na momente činio čuda, braneći teško odbranjive šuteve. Činio je to čak i kada je bivao uhvaćen na "pogrešnoj nozi", a lopta se odbijala od nogu njegovih saigrača i menjala putanju. Ipak, domaćine je nešto drugo hrabrilo.

Nica, koja im je bila takmac za prvo mesto u grupi, ispustila je prednost od 2:0 protiv Kelna, pa se Partizan odjednom našao na prvom mestu na tabeli.


To je, na žalost po crno-bele, kratko trajalo, jer je Slovacko preko raspoloženog rezerviste Tomića uputio udarac koji je, slučajno, Mihalik, malo skrenuo i poravnao rezultat na 1:1. Tada je drama počela da dostiže vrhunac. Hteli su i gosti pobedu, njima važnu samo zbog prestiža, a svim silama je jurili i domaćini, jer su želeli da preskoče šesnaestinu finala.

Imali su šanse za 2:1 i jedni i drugi, uzdahe mališana s tribina mamile odbrane obojice golmana, a na kraju je zavesa na ovu interesantnu fudbalsku noć u Humskoj spuštena uz pomenuti rezultat koji je bio dobar, ali ne i idealan po Partizan.

On je i doveo do drugog mesta u grupi, te iščekivanja ponedeljka, kada će biti obavljen žreb za šesnaestinu finala Lige konferencija.

KRAJ! Partizan - Slovacko 1:1

90+4'  - Žuti kartoni, redom, za Vujačića, Uroševića, Markovića. Mnogo žele crno-beli, ali im se ne da...

90'+3 - Ne ide Partizanu. Trude se crno-beli, bore, trče, ali - ne uspevaju zasad da dođu do toliko željenog drugog gola.

90' - Igraće se pet minuta sudijske nadoknade. Podsetimo, Partizanu treba pobeda za prvo mesto u grupi, time i direktan plasman u osminu finala. Ako ostane 1:1 Partizan ide s druge pozicije u šesnaestinu finala. Ako Partizan izgubi, a Keln pobedi (trenutno je 2:2 s Nicom), crno-beli ispadaju.

88' - Dve izmene u Partizanu: Lutovac umesto Meniga, Baždar menja Rikarda Gomeša

86' - Lepa prilika za Rikarda Gomeša, ne  uspeva golgeter crno-belih da iskontroliše loptu na pravi način!

84' - Sreća za Partizan! Menigu je umakao Tomić na desnoj strani, tamo mu je upućen visok centaršut s leva - a udarac glavom poslao je loptu koji metar iznad prečke Partizanovog gola. Auh...

79' - Solidna situacija za Partizan, Urošević je pretio po levoj strani, probao "lažnjakom" da stvori sebi poziciju za šut, nije uspeo.

77' - Slovacko deluje sve opasnije. 

74' - Slovak Mihal Tomić, koji je ušao u igru u 62. minutu, dočekao je na desnoj strani napada loptu koju je "boksovao" Partizanov golman i odmah je uputio šut. Lopta je na svom putu ka mrežu zakačila Mihalika (koji je promašio onu veliku šansu nedavno) i on je postao strelac. Sada, s ovim rezultatom, Partizan je pao na drugo mesto u grupi, koje ga takođe vodi u evropsko-proleće, ali umesto direktnog plasmana u osminu finala, druga pozicija znači igranje u tzv. "plej-ofu", tj. šesnaestini finala.

73' - Gol! Slovacko daje gol, 1:1! Šok u Humskoj!

73' - Izmena u domaćoj ekipi. Momak koji je spasao gol Partizana prilikom šuta Holcera kod rezultata 0:0, Kristijan Belić, zbog povrede ustupa mesto Andriji Pavloviću. Partizan sada ima dva napadača.

FOTO: M. Vukadinović

72' - Nezgodna situacija za Partizan. Belić se žali na povredu, nosila dolaze po njega. Ipak, ustaje, šeta, ali šepa, bolovi su u predelu leve prepone.

71' - Sve uzbudiljivije u Humskoj. Posle ogromne šanse za Slovacko, Diabate je "lažnjakom" zbunio rivale na desnoj strani Partizanovog napada, dodao Menigu, ovaj Traoreu, a lopta je na kraju došla do Uroševića čiji je udarac izblokiran a, na nesreću crno-belih, lopta se odbila od jednog od domaćih igrača i otišla u gol-aut.

70' - Auh, nezodno je bilo za Partizan! Sa četiri metra je Mihalik promašio gol Partizana, nakon centaršuta s leve krile! Kakav zicer....

68' - Partizan opet prepušta blagu inicijativu rivalu.

65' - Dobra, dobra prilika za Partizan. Vujačić je posle centaršuta s leve strane odlično skočio, glavom poslao loptu u dalji, desni ugao, a za malo promapio gol Slovackog. Šteta...

61' - Keln je gubio od Nice sa 0:2, sada je nerešeno! To odgovara Partizanu, koji s ovom prednošću koja ima izbija na prvo mesto!

57' - Partizan nikako da se oslobodi ovog blagog pritiska rivala.

54' - Slovacko igra prilično dobro u ovim trenucima. Ne impresivno, ne daleko bolje od Partizana, ali prilično smireno, precizno u dodavanjima, strpljivo.

50' - Auh, kakva odbrana Popovića! Lopta je iskosa s leve strane upućena u dalji ugao, odbila se od Filipovića, a golman Partizana koji je krenuo desno - uspeo je da se fantastično baci u levu stranu i jednom rukom sačuvao mrežu crno-belih. Nestvarna intervencija...

47' - Keln je smanjio vođstvo Nice. Ako bi se desio nerešen rezultat na tom meču, a Francuzi vode sa 2:1, i da Partizan osvoji ceo plen - crno-beli bi kao prvi u grupi išli direktno u osminu finala Lige konferencija. Kao drugi bi morali u baraž, tj. šesnaestinu finala, takođe na proleće. 

46' - Počelo je drugo poluvreme, Partizan je krenuo s centra.

Utakmici prisustvuje čak 17.256 mališana!

Kraj poluvremena. Slovacko je bio agresivniji na početku meča, no svoju šansu je jedino iskoristio Partizan, i to kada je Kalabiška igrao rukom u kaznenom prostoru gostiju, što je iz penala sankcionisao Natho. Ako Nica zadrži svoje vođstvo, Partizanu je nebitno šta on sam uradi protiv Slovackog, već mu je bitno da Keln ne preokrene u Francuskoj. Tada bi i te kako bilo važno šta crno-beli večeras ostvare pred divnom, mladom publikom pred kojom nastupa. Još 45 minuta drame je pred nama...

45' - Igraće se jedan minut sudijske nadoknade vremena

44' - Partizanu bi bilo idealno da osvoji prvo mesto u grupi (jer bi se direktno plasirao u osminu finala), ali to može samo ako večeras osvoji više bodova od Nice. Ako oba tima pobede, dolaze do 11 bodova, ali su Francuzi prvi u grupi zbog boljeg učinka u međusobim duelima sa crno-belima. 

42' - Nica je povela u Kelnu, pa je privremen boravak Partizana na prvom mestu okončan, sada su crno-beli opet drugi. I, dok smo pisali ovu rečenicu, Nica je dala i drugi gol. Ovako stoje stvari na tabeli trenutno (dve ekipe idu dalje, podsećamo)

42' - Kalabiška, koji je napravio penal visoko podignutom rukom u koju ga je pogodila lopta posle pokušaja Diabatea, dobio je žuti karton jer se bunio.

41' - Gol! Partizan vodi! Bibras Natho je savladao golmana precizno izvedenim penalom!

39' - Crno-bela publika slavi. Rukom je u svom kaznenom igrao jedan igrač Slovackog, penal za Partizan!

36' - Najbolja šansa na meču! Diabate je idealno centrirao s desnog krila, Rikardo Gomeš nadvisio čuvara i sa pet metara glavom poslao loptu pola metra pokraj gola rivala!

33' - Menig se dobro probijao po levom krilu i napravio potom ofanzivni prekršaj. Nešto se bune članovi gostujućeg stručnog štaba, pa trener Svedik dobija žuti karton. Nije baš ostalo najjasnije zašto, možda je smatrao da je početku akcije domaćih prethodio žuti karton...

Detalj sa meča Partizan - Slovacko / FOTO: M. Vukadinović

30' - Solidan centaršut Slovackog, golman Popović dobro interveniše "boksujući" loptu bacivši se koji metar ispred gol-crte.

28' - Partizanu ne odgovara da Keln pobedi prvoplasiranu Nicu, a na tom meču je 0:0 i dalje. Keln je šutirao šest puta, polovina tih udaraca poslala je loptu u okvir gola, a Nica ima učinak 5-1.

26' - Dobra prilika za Partizan. Dugo je trajalo kombinovanje Meniga i Rikarda Gomeša koji su bili na levoj strani, lopta je stigla desno od njih, do Diabatea, a on ju je uputio nebu pod oblake, iako je delovalo da bi mogao i gol da da sa te pozicije,  iskosa s desne strane.

22' - Belić je, posle bravure u odbrani, pogrešio u napadu, ali pokušaj gostiju da izvedu dobar kontranapad vrlo brzo je zaustavio Traore. 

20' - Najbolja prilika na meču za sada, Belić uklizavanjem blokira opasan šut Holcera. Lopta je s levog krila napada Slovackog centirana, prošla je kroz šesnaesterac i onda ju je s desne strane Holcer, dosad najagilniji igrač gostiju, šutirao. Kristijan Belić je dotrčao na pravo mesto i izblokirao taj udarac.

18' - Prva duža "opsada" Partizanovog gola. Nije spektakularna niti deluje veoma opasno  usled vrlo dobrih intervencija odbrane domaćih, ali sigurno je da bi stručni štab crno-beli radije da prati dešavanja na suparničkoj polovini terena

15' - Solidno je "kružila lopta" oko šesnaesterca gostiju, ali je Urošević loše centrirao na kraju te akcije.

14' - Diabate je imao solidnu situaciju, 1-na-1 sa čuvarom na desnom krilu Partizanovog napada, no odlučio je da krene u sredinu, tamo se "zapetljao" u gužvi i lopta je pripala rivalu.

11' - Slovacko ponovo više sa loptom u posedu. Ali, i dalje bez neke ideje kako da se crno-beli bedem razbije.

8' - Nezgodno, vrlo nezgodno je na leđa pao Diabate (strelac četiri gola na pet mečeva u Ligi konferencija). Na sreću po crno-bele, pridigao se i nastaviće da igra. Ali, dok nije ustao, neposredno posle tog pada u jednom skok-duelu, skoro svi u Humskoj su ućutali, uplašivši se za jednog od ljubimaca navijača Partizana. 

6' - Prva ozbiljnija situacija pred golom gostiju. Rikardo Gomeš je probao da centira ili šutira, nije baš ostalo najjasnije, a taj pokušaj s levog krila nije loptu poslao dovoljno dobro da bi ona bila blizu željene mete.

5' - Traore je, posle oduzimanja lopte rivalima, pogrešio na oko 35 metara od gola Partizana, no Holcerova ideja da odigra na desno krilo, pa da usledi opasan centaršut, nije donela takav epilog, crno-beli su to sprečil.

Detalj sa tribina u Humskoj / FOTO: Novosti

4' - Gosti imaju nešto veći posed lopta u uvodnim trenucima meča, ali praktično je to "uzalud" jer uglavnom su s loptom kod svog kaznenog prostora.

2' - Prva dva minuta su protekla u onom uobičajenom "ispitivanju snaga", a mališani koji su na tribinama mogli su na nekoliko desetina sekundi da uživaju i u vatrometu, koji je ispaljen u neposrednoj blizini Partizanovog stadiona.

1' - Utakmica je počela!

20.59 - Pogledajte samo tu atmosferu u Humskoj. A jedino su deca, zbog kazne UEFA, na tribinama:

 

20.55 - Igrači izlaze na teren, još malo i meč počinje!

20.50 - Nestvarna atmosfera u Humskoj! VELIKA PODRŠKA ZA PARTIZAN: Dečaci i devojčice došli u Beograd da bodre crno-bele (FOTO/VIDEO)

19.37 - Rezervista Partizana ima za četiri više nego gostujuće ekipe. Kod crno-belih su to golman Stevanović, te Ilić, Saničanin, Šehović, Baždar, Fejsa, M. Živković, Pavlović, Terzić, Pantić, Jović i Lutovac, a kod ekipe Slovackog su na klupi dva golmana, Frištak i Borek, te šestorka Brečka, Mihalik, Havlik, Šašinka, Juroška, Tomič.

19.35 - Za Slovacko igraju: Ngujen - Holcer, Hofman, Šimko, Kalabiška - Levin, Daniček, Kohut - Brandner, Večeto, Doski

19.34 - Evo i sastava! Gordan Petrić je odlučio da startnu postavu Partizana čine:

Popović - Filipović, Marković, Vujačić, urošević - Menig, Belić, Natho, Traore, Diabate - Rikardo Gomeš

19:15 - AUTOBUS ZA AUTOBUSOM! Nestvaran broj mališana iz inostranstva rešio da bodri FK Partizan (VIDEO)

16.36 - SJAJNA DOBRODOŠLICA ZA SLOVACKO: Partizan uručio poklone predstavnicima češkog kluba (FOTO)

Uoči meča

Partizan danas vodi svoju bitku za prezimljavanje u Evropi.

Izabranici Gordana Petrića će se kao lideri grupe u osminu finala plasirati ukoliko savladaju Slovacko, a istovremeno Nica ne odnese ceo plen iz Kelna.

FOTO: M. Vukadinović

 

Eventualni plasman u plej-of kao drugoplasirani Partizan bi mogao da obezbedi pobedom ukoliko i Nica osvoji ceo plen, remijem bez obzira na ishod susreta u Kelnu, ili čak porazom, pod uslovom da nemački predstavnik ne upiše pobedu.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

TRANSFER BOMBA U ITALIJI?! Roma zainteresovana za napadača Juventusa