MILIONI STIŽU NA MARAKANU: Crvena zvezda dobija ogroman novac od UEFA, iako je ispala iz evro-kupova!

Novosti online

03. 11. 2022. u 20:37

CRVENA zvezda je ispala iz Lige Evrope porazom od Monaka, iako se nadala čudu u poslednjem kolu, a taj završetak međunarodnih nastupa označio je i završetak deviznog priliva iz kase UEFA u kasu srpskog prvaka.

МИЛИОНИ СТИЖУ НА МАРАКАНУ: Црвена звезда добија огроман новац од УЕФА, иако је испала из евро-купова!

foto: EPA

Nadao se tim sa Marakane pobedi na gostovanju, a da pritom Trabzon kiksne, ali ne samo da se nije desio taj idealni scenario, po kome bi crveno-beli nastavili priču u Ligi Evrope, već se nije dogodila ni utešna nagrada.

Za nju je trebalo osvojiti treće mesto u grupi, što be, recimo, bilo moguće da je Zvezda remizirala, a Trabzon izgubio na svom terenu od Ferencvaroša, ili u nekim još teže ostvarivim varijantama da se oba meča završe nerešeno, a da Zvezda postigne tri ili više golova u odnosu na Trabzon (npr 3:3 i 0:0, 4:4 i 1:1...). 

Postojala je čak mogućnost da o tome ko ide dalje odlučuje i broj žutih kartona, ali to bi bilo važno samo ako srpski klub postigne dva gola više od turskog, u utakmicama završenim nerešenim rezutlatima, ali kako se to nije desilo - Zvezda je završila svoju evro-priču u ovoj sezoni.

I, time se i podvukla crta na temu njene zarade:

FOTO: M. Vukadinović

 

Klub sa Marakane je od međunarodnih takmičarskih nastupa u sezoni 2022/2023 zaradio 12.600.000 evra.

Ogromna je to suma, ali su se crveno-beli nadali da će ona biti dodatno uvećana.

Recimo, da je prošla u plej-of Lige Evrope, Zvezda bi zaradila dodatnih 1.180.000 evra, a onda, naravno, bila u šansi da i to poveća, dobrim nastupom na proleće.

Ipak, na kraju će, zbog poraza, te četvrtog mesta u grupi koje znači i kraj evro-nadmetanja, Zvezda ostati na 12,6 miliona evra iz kase UEFA, što uopšte nije zanemarljivo, iako su se na Marakani nadali da imaju tim i stručni štab kadar i za još veće rezultatske i finansijske uspehe.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri