MRSKOM RIVALU PEHAR NA DAR: Trener River Plejta posle lude završnice argentinske lige održao lekciju iz poštenja

Đ. S.

24. 10. 2022. u 22:22

BOKA juniors je novi šampion Argentine, a najveću zahvalnicu za 35. krunu nacionalnog prvaka žuto-plavi mogu da pošalju na adresu najvećeg protivnika - River Plejta! Ludilo poslednjeg kola, kakvo samo Argentinci mogu da režiraju, završeno je onako kako bi se to najmanje očekivalo.

МРСКОМ РИВАЛУ ПЕХАР НА ДАР: Тренер Ривер Плејта после луде завршнице аргентинске лиге одржао лекцију из поштења

Foto: EPA-EFE/JUAN IGNACIO RONCORONI

Naime, igrao se 90. minut okršaja između Rasinga i Rivera, a u isto vreme na terenu su bili Boka i Independijente. Na oba meča bilo je nerešeno, što je odgovaralo gigantu sa "Bombonjere", dok je sa druge strane, Rasingu trebala pobeda za titulu. U poslednjem minutu regularnog dela, Rasing dobija penal, čini se da je sve bilo spremno za slavlje na domaćem terenu.

Ali, Franko Armani, golman Rivera, nije hteo da kalkuliše i da "popust" ekipi koja se trka sa njegovim najvećim rivalom. Odbranio je udarac Galvana sa bele tačke, da bi potom Borha postigao pobednički pogodak (2:1) i osigurao krunu Boki, koja je odigrala nerešeno sa Independijenteom.

SLAVLjE Fudbaleri Boke juniors/FOTO: AP/Tanjug

Oni koji znaju kakva je situacija u Argentini mogu da razumeju zašto su navijači Rivera potom bili kivni na svoje miljenike, ali Marselo Galjardo, najtrofejniji trener u istoriji kluba, na svom oproštaju posle osam i po godina na klupi velikana sa "Monumentala" nije hteo da se bavi "mutnim" radnjama.

- Razumem da ima ljutih ili možda frustriranih navijača. Mislim da je ovo način da razumeju šta mi predstavljamo i prenosimo, bilo da pobedimo ili izgubimo. Dostojanstvo i osećaj prema onome što jesmo. Da, srećan sam, veoma sam ponosan što to osećam. Najbolje je imati unutrašnji mir. Doživeli smo mnogo lepih stvari, sada smo morali da štitimo integritet, dostojanstvo i naše vrednosti - održao je Galjardo lekciju iz poštenja na svojoj verovatno i poslednjoj konferenciji za medije u ulozi trenera River Plejta.

BONUS VIDEO: PREDSTAVLjAMO STADIONE ZA SP 2022: Ahmad bin Ali stadion izgrađen na temeljima srušenog

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri