SRBINU PUKO FILM: Filip Kostić se razgoropadio, a Dušan Vlahović pobesneo usred meča - ono što trener radi od Juventusa je... tužno (VIDEO)

Novosti online

21. 10. 2022. u 22:20

DUŠAN Vlahović neće baš po dobrom pamtiti utakmicu Juventus - Empoli, za razliku od njegovog klupskog kolege i saigrača iz reprezentacije Srbije, Filipa Kostića.

СРБИНУ ПУКО ФИЛМ: Филип Костић се разгоропадио, а Душан Влаховић побеснео усред меча - оно што тренер ради од Јувентуса је... тужно (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Vlahović je u tri dosadašnja meča s Emplijem dao tri gola, uključujući i činjenicu da je bio strelac protiv ovog rivala u svom prvom nastupi za Juve, ali...

Ovoga puta, u 11. kolu Serije A, ostao je bez takvog učinka, a teren (za njega) prevremeno napustio, i to nedugo nakon što se ozbiljno posvađao s rivalom.

Juventus je, i pored vrlog ranog vođstva kome je "kumovao" Kostić - očajno igrao. Empoli je imao skoro dvostruko veći posed lopte, iako gost i iako autsajder, čime se samo nastavilo sa prilično bledim izdanjima ekipe kojom "diriguje" trener Masimilijano Alegri.

Frustriralo je to i tifoze "stare dame", a sigurno se prenelo i na samog Vlahovića, koji uopšte nije mogao da dođe do šanse za pogodak koliko je ostatak tima delovao raštimovano kada se o organizaciji napada radilo. Taj trenerski "pečat" je bio prilično vidljiv, skoro koliko i bes samog Dušana Vlahovića u 61. minutu.

Tada je, iščekujući centaršut, odgurnut u kaznenom prostoru rivala, što je i signalizirao sudiji. A dok mu je arbitar Fabri pokazivao da ustane, vezni igrač Empolija Filip Bandineli nešto je, izgleda pogrdno, dobacio srpskom reprezentativcu. Ovaj je reagovao vrlo žustro, odgurnuvši mu ruku, pa se i zaleteo ka suparniku.

Sve se okončalo novim, kraćim verbalnim okršajem.

Nedugo zatim, Alegri je izveo Vlahovića iz igre, i to posle njegovog skromnog učinka od samo 16 kontakata s loptom, osam upućenih dodavanja (šest kompletiranih ) i jednog šuta, i to nepreciznog.

Podsetimo, Dušan Vlahović je u sezoni 2021/2022. na 24 utakmice za Fiorentinu postigao 20 golova, a onda je tokom zimskog prelaznog roka prešao u Juventus. Za "staru damu" je na 21 meču devet puta bio strelac do letnje pauze, a sedam puta na 14 ovosezonskih utakmica.

Filip Kostić u punom sjaju

Za razliku od sunarodnika, Kostić se bolje pokazao, jer mu je i pozicija to omogućavala - češće je dolazio do lopte na levom krilu, nego što je Vlahović to mogao okružen štoperima rivala.

I, Filip Kostić je već u osmom minutu ostvario asistenciju, savršeno proigravši Kina koji mu je signalizirao na rubu kaznenog prostora gde će utrčati, a baš tamo je stigla fantastično upućena lopta.

Četiri minuta posle Vlahovićevog izlaska iz igre, isti akteri su još jednom, na sličan način, zatresli mrežu Empolija, ali je ipak ostalo dotad aktuelnih 2:0 jer je Mojsi Kin bio u ofsajdu.

Pomenutih 2:0 doneo je Mekini, glavom na centaršut Kvadrada iz kornera u 56. minutu, koji je bio asistent na isti način i za 3:0, kada je strelac bio Rabio. Upravo je Rabio i postavio konačnih 4:0 u četvrtom minutu sudijske nadoknade, čime je ostavarena i najubedljivija pobeda "stare dame" u ovoj sezoni, ali i daleko, daleko ubedljivijih trijumf od prikazane igre, naročito nakon očajnog izdanja u prvom poluvremenu.

Kostić je, uz aplauze pojedinih saigrača ali i brojnih navijača Juventusa, pet minuta pre kraja, ustupio mesto na terenu debitantu Samjuelu Ajlingu.

Filip Kostić je meč završio sa 51 dodirom lopte, 14 uspešnih od 20 pokušanih dodavanja, od čega mu je učinak centaršuteva bio 6/12. Od sedam duela "na zemlji" dva je dobio, tri prekršaja je napravio, a jednom bio fauliran, dok je jednom presekao dodavanja rivala i jednom uspešno uklizavanjem oduzeo loptu.

Utakmica je i dalje u toku.


BONUS VIDEO: Ovako izgleda avion za argentinske navijače
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)